L’AIGUA DE LA TERRA. RIUS I MARS.

Anomenem hidrosfera el conjunt d’aigües que formen els oceans i els mars, els rius, els llacs, els casquets polars, les glaceres, les aigües subterrànies i el vapor d’aigua que hi ha a l’atmosfera.

L’aigua és la substància més abundant que hi ha a la Terra, perquè ocupa les tres quartes parts de la superfície del planeta. La podem trobar en estat sòlid (gel), líquid (aigua) i gasós (vapor). L’aigua forma part d’un procés, el cicle de l’aigua, i és imprescindible per a la vida.

La major part de l’aigua que hi ha a la hidrosfera es troba als oceans, els mars i els rius, de manera que es presenta en forma d’aigua dolça i aigua salada. Tanmateix, la proporció de cadascuna és molt desigual: el 97,21% de l’aigua de la Terra és salada i només el 2,79% és dolça, però un 2% és gel als casquets polars i glaceres, de manera que resta apte per al consum menys del 0,8%.

Així doncs, l’aigua, que no apareix de manera espontània a la natura, i és imprescindible per l’agricultura, la ramaderia, la industria o el consum humà, no és un recurs inexhaurible, i per tant s’ha d’estalviar, gestionar en obres hidràuliques com pantans, canals i depuradores.

Per treballar el tema utilitzarem la següent presentació d’aula:

RIUS I MARS

More presentations from Gemma Ajenjo

I veurem el següent vídeo sobre el cicle de l’aigüa:

Aquest article s'ha publicat dins de 1er ESO, Cartografia, Geografia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *