NIT I BOIRA

Enllaç al documental Nacht und nebel (Nit i boira) realitzat el 1955 pel director francès Alain Resnais sobre els camps de concentració nazi.

Aquesta obra mestra és completament real sense ficció, amb imatges reals. Aquestes imatges estan en dos formats tant en blanc i negre  com en color. Les imatges en blanc i negre són documents històrics de les SS i també dels comunistes i aliats. I les imatges en color van ser recollides al 1955.

El títol fa referència al decret Nacht und Nebel de 1941 que  feia possible que les unitats de seguretat del règim nazi procedissin a arrests nocturns de persones que després simplement desapareixien per no tornar a reaparèixer mai.

Aquest article s'ha publicat dins de 4art ESO, Història del mon contemporani i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a NIT I BOIRA

  1. Retroenllaç: 7. La Segona Guerra Mundial. | HERODOT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *