REIXES EN LA MEMÒRIA (documental sobre els camps de concentració del franquisme)

Documental (2004). Director: Manuel Palacios

El Congrés dels Diputats d’Espanya va condemnar en l’any 2002 el cop d’estat de 1936 contra el Govern democràtic de la República. Havien passat 28 anys des de la mort de Franco i el país havia assolit una transició pacífica a la democràcia. No obstant això, la veu dels vençuts, oblidats i esborrats de la geografia espanyola durant quaranta anys de dictadura no ha arribat a la memòria col·lectiva democràtica del pai­s. L’exili interior, format per milers de presos contraris ideològicament a la dictadura franquista, comença en 1936 en el devastador conflicte fratricida que va anar la guerra civil espanyola i conclou pràcticament amb la mort del dictador en 1975.

Aquest article s'ha publicat dins de Història d'Espanya i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *