TALLER D’INVERTEBRATS (BIOEDUCA)

A l’hora d’estudiar invertebrats, que millor que observar-los “en viu i en directe”!!!

Per observar alguns invertebrats, hem rebut la visita d’un biòleg de BIOESCOLA, el Jordi.

El passat dimecres dia 6 d’octubre, vam introduir-nos dins del món dels invertebrats a través de l’observació i la manipulació d’algunes espècies. Vam mirar amb diferents tipus de lupes: amb llum, sense llum, amb augments…Va ser molt interessant.

Una papallona va pondré ous! El milpeus se’ns agafa als dits! L’escorpí amb la llum canviava de color!….

Aquest taller ens va ajudar a aprendre una mica més i, sobretot, a tenir molta més informació i criteri a l’hora d’escollir el nom de la classe.

 

LA VEREMA

El passat 30 de setembre vam anar a la Casa de Colònies de Can Moncau que està a la Roca del Vallès.

Vam veure el procés de la verema, des de que es recull el raïm, fins que es transforma en vi. Va ser molt divertit perquè tots els nens i nenes van poder trepitjar el raïm descalços i descobrir noves sensacions.

També vam poder veure i alguns animals de la granja, i fins i tot tocar!

Vam ser un dia molt complet, i com sempre vam acabar jugant una bona estona!

 

SORTIDA A LA GRANJA

El divendres 25 de setembre tot el cicle dels grans vam anar a La Granja Escola que es troba a  Santa Maria de Palautordera. Va ser una sortida per gaudir de la natura i dels amics.

Tots els grup, per separat, vam fer la mateixa activitat “El rebost de les emocions positives”. Vam intentar buidar les emocions i experiències negatives per començar un nou camí omplint-nos d’emocions positives (alegria, confiança, seguretat, complicitat) i poder aconseguir una millor relació i comunicació entre nosaltres.

Ens ho vam passar molt bé!!

 

En acabar de l’excursió ens vam preguntar que era el que ens emportàvem a casa. Aquí teniu el nostre recull en forma d’infografia.

 

Projecte Recicl’art 3rA

Estimats ofegabous,

Aquí us presentem part del projecte de Recicl’art.
Esperem que us agradi!

https://docs.google.com/presentation/d/1AeSkreMSyqWEvsG4b_rqMpgJr46DouW6G610qX9WsAk/edit?usp=sharing

Projecte Recicl’Art 3r B

Benvolgudes Granotes maduixes,

aquí podreu trobar una petita part del preciós projecte que vam fer totes juntes. Esperem que us agradi!

Projecte Recicl’Art. 3r B Granotes maduixa

També veureu una segona presentació. Aquesta és de l’Aina, és un regal que ens ha fet pel projecte!

Projecte Recicl’Art. Regal Aina I.

Gràcies Aina! 🙂

 

Taller pel projecte

El dijous passat els nens/es de tercer vam anar a una nau on treballen amb lones i pancartes publicitàries. Els van ensenyar diferents pancartes i també que amb aquest material es poden fer altres coses com bolsos, pulseres…
Després van tenir l’oportunitat de fer-se el seu propi clauer!

[2020-2-4] 3rA Taller

Anem a la Biblioteca

El dia 4 de Març els alumnes de 3rA vam tornar a la Biblioteca. Vam fer una activitat on els nens/es havien de buscar unes pistes i treballar en grup. Va ser molt divertida i van gaudir molt!

[2020-2-4] 3r A Biblioteca

Visitem el taller d’un artista de l’art reciclat

El passat dijous 5 de març, ens van convidar al taller del Patricio Abreu, el tiet del Max. Té una empresa anomenada Nukak que sobretot es dedica a reciclar lones publicitàries, veles de kitesurf i càmeres de tractor, per crear divertides carteres, motxilles i cinturons, entre d’altres.

Allà vam poder veure el gran espai que necessita per organitzar els materials i la maquinària necessària per crear objectes molt útils, a partir de materials en desús.

Per acabar, vam crear un clauer amb lona, que ens va entusiasmar.

Moltes gràcies Patricio, Alex i Max!

[2020-03-05] Visitem el taller del Patricio

 

 

Dia de la dona

El dia 6 de Març vam celebrar el dia de la dona. A primera hora del matí vam anar a una aula on hi havia material d’un ofici en concret, en el cas de tercer va ser de Bomber. Llavors vam parlar amb els nens/es sobre el material que hi havia, de qui es pensaven que seria… Després van fer uns escrits respecte el que havien vist i quines idees tenien ells respecte tot allò. Finalment, per la tarda van tenir l’oportunitat d’escoltar a la persona de l’ofici que havien vist i li van poder fer moltes preguntes.
Va ser molt interessant i s’ho van passar molt bé.

[2020-3-6]3r- Dia de la dona

Anem a l’hort!

La setmana passada vam tenir l’oportunitat d’anar a l’hort amb la Lourdes i plantar algunes de les plantes que van créixer de l’experiment que vam fer amb els llegums. Abans d’això els nens/es van poder anar seguint tot el procés des de que ho van posar al pot de vidre amb el cotó fluix, fins que anava creixent. Alguns van voler repetir l’experiment ja que la primera se’ls hi havia mort.
Aquest experiment va anar molt bé fer-lo ja que estem treballant el tema de les plantes i a més és una cosa vivencial que gaudeixen fent-ho.

[2020-3-6] 3rA Plantem