TALLER DE LA PREHISTÒRIA

El grup de les meduses i els nautilus vam gaudir d’un taller de la prehistòria a la nostra escola.

Vam fer una línia del temps amb diferents objectes: des de la cèl·lula procariota, la cèl·lula eucariota, fòssils d’un peix, a plantes, dinosaures… fins a arribar al mòbil que representa la nostra època. Amb aquesta línia ens vam adonar dels anys de la terra i l’evolució de la petjada humana fins als nostres dies. És molt curta la nostra presència en comparació a la formació de la terra i els primers éssers vius.

També vam poder veure com hem arribat els humans a ser com som, quines evolucions hem fet durant la prehistòria (des dels primers homínids fins a l’Homo sapiens sapiens); perquè hem sobreviscut uns i no uns altres i per últim, quines adaptacions i descobriments hem fet per sobreviure en el nostre medi.

Finalment, ens vam posar en la pell dels prehistòrics maquillant-nos, pintant pintures rupestres, preparant les nostres llances amb sílex, fent foc amb bastons, pedres… Una experiència que sense cap dubte tornaríem a repetir.

[2021-05-14] 4t- Taller de prehistòria

ART, MÚSICA I MOVIMENT

El projecte de l’escola d’aquest segon trimestre és l’art contemporani. Després d’investigar molt sobre què és l’art contemporani i veure alguns i algunes artistes, les classes de les meduses i els nautilus vam poder experimentar amb la música i el moviment. Ens vam inspirar en les obres de l’artista americana, Heather Hansen. Ella és una artista que utilitza el seu cos per plasmar els moviments de la dansa en el paper i, així ho vam fer nosaltres, dibuixant al ritme de la música.

Ens va agradar molt!

[2021-02-05] 4t - Projecte art Música, art i moviment

ESTIMAT DIARI. Centre Cívic Ateneu

El passat 26 de gener, els i les nenes de quart vam tenir l’oportunitat d’anar al centre cívic Ateneu Fort Pienc a veure l’exposició: “Estimat diari”. L’exposició mostra el que han sentit, viscut i après durant la pandèmia els nens i nenes de Barcelona.

Tots i totes ens vam poder sentir molt identificats i identificades amb els relats i els dibuixos que vam veure i, fins i tot, vam poder deixar la nostra empremta fent un dibuix o un escrit sobre la nostra pròpia experiència durant el confinament.

[2021-01-26] 4t - Estimat diari

TALLER D’INVERTEBRATS (BIOEDUCA)

A l’hora d’estudiar invertebrats, que millor que observar-los “en viu i en directe”!!!

Per observar alguns invertebrats, hem rebut la visita d’un biòleg de BIOESCOLA, el Jordi.

El passat dimecres dia 6 d’octubre, vam introduir-nos dins del món dels invertebrats a través de l’observació i la manipulació d’algunes espècies. Vam mirar amb diferents tipus de lupes: amb llum, sense llum, amb augments…Va ser molt interessant.

Una papallona va pondré ous! El milpeus se’ns agafa als dits! L’escorpí amb la llum canviava de color!….

Aquest taller ens va ajudar a aprendre una mica més i, sobretot, a tenir molta més informació i criteri a l’hora d’escollir el nom de la classe.

 

LA VEREMA

El passat 30 de setembre vam anar a la Casa de Colònies de Can Moncau que està a la Roca del Vallès.

Vam veure el procés de la verema, des de que es recull el raïm, fins que es transforma en vi. Va ser molt divertit perquè tots els nens i nenes van poder trepitjar el raïm descalços i descobrir noves sensacions.

També vam poder veure i alguns animals de la granja, i fins i tot tocar!

Vam ser un dia molt complet, i com sempre vam acabar jugant una bona estona!

 

SORTIDA A LA GRANJA

El divendres 25 de setembre tot el cicle dels grans vam anar a La Granja Escola que es troba a  Santa Maria de Palautordera. Va ser una sortida per gaudir de la natura i dels amics.

Tots els grup, per separat, vam fer la mateixa activitat “El rebost de les emocions positives”. Vam intentar buidar les emocions i experiències negatives per començar un nou camí omplint-nos d’emocions positives (alegria, confiança, seguretat, complicitat) i poder aconseguir una millor relació i comunicació entre nosaltres.

Ens ho vam passar molt bé!!

 

En acabar de l’excursió ens vam preguntar que era el que ens emportàvem a casa. Aquí teniu el nostre recull en forma d’infografia.

 

Projecte Recicl’art 3rA

Estimats ofegabous,

Aquí us presentem part del projecte de Recicl’art.
Esperem que us agradi!

https://docs.google.com/presentation/d/1AeSkreMSyqWEvsG4b_rqMpgJr46DouW6G610qX9WsAk/edit?usp=sharing

Projecte Recicl’Art 3r B

Benvolgudes Granotes maduixes,

aquí podreu trobar una petita part del preciós projecte que vam fer totes juntes. Esperem que us agradi!

Projecte Recicl’Art. 3r B Granotes maduixa

També veureu una segona presentació. Aquesta és de l’Aina, és un regal que ens ha fet pel projecte!

Projecte Recicl’Art. Regal Aina I.

Gràcies Aina! 🙂

 

Taller pel projecte

El dijous passat els nens/es de tercer vam anar a una nau on treballen amb lones i pancartes publicitàries. Els van ensenyar diferents pancartes i també que amb aquest material es poden fer altres coses com bolsos, pulseres…
Després van tenir l’oportunitat de fer-se el seu propi clauer!

[2020-2-4] 3rA Taller

Anem a la Biblioteca

El dia 4 de Març els alumnes de 3rA vam tornar a la Biblioteca. Vam fer una activitat on els nens/es havien de buscar unes pistes i treballar en grup. Va ser molt divertida i van gaudir molt!

[2020-2-4] 3r A Biblioteca