L’ESPERÓ DE BOLÒS RETROBADA A CATALUNYA

Em seleccionat una part d’un article molt interessant, que a continuació us el explicaré:

VEIEM L’ARTICLE:

-L’esperó de Bolòs, una planta que es creia extingida a Catalunya des de principis del segle XX, va ser retrobada a Sant Llorenç del Munt i l’Obac el 26 de setembre del 2012. Va ser el biòleg Àngel Hernández, qui va certificar la identitat de la planta.

CARACTERÍSTIQUES D’AQUESTA PLANTA:

-Aquesta planta conté moltes llavors i estan adaptades a la pol·linització dels insectes. L’esperó de Bolòs és una planta anemocòria, que vol dir com es reprodueixen, el seu principal mecanisme de dispersió de llavors és pel vent i un cop caigudes i mullades per la pluja tornen a créixer. Són herbes que s’adapten al clima mediterrani, perquè els hi agraden les primaveres plujoses i els estius secs. L’esperó de Bolòs, fa uns dos centímetres de llargada. Les flors són grosses comparada a altres espècies del gènere i mesuren 3 o 4 metres. Consta d’una vuitantena de flors.

PETITA HISTÒRIA:

-A l’any 1983, dos botànics catalans anomenats Cèsar i Julià van descriure l’esperó de Bolòs. Aquesta planta endèmica, està protegida per la llei des de que es va saber que no estava extingida.

 

Alba

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *