L’ESCURÇÓ

L’Escurçó és una serp verinosa caracteritzada per posseir un parell d’ullals llargs i buits en la part davantera de la mandíbula superior. Els ullals es pleguen cap enrere contra el paladar quan no estan sent utilitzats i es posen ràpidament en posició per atacar, injectant un verí mortal que ataca la sang.

Els escurçons viuen a tot el món, a excepció d’Austràlia, Madagascar i altres illes.

Entre les moltes espècies importants es troben certs escurçons europeus, l’escurçó de Gabon i la gariba. Les espècies que viuen a Espanya són l’escurçó europeu, l’escurçó ibèric i l’escurçó de Seoane. L’escurçó àspid és la més verinosa de les que viuen a Espanya.

Com a curiositat, escric, que els escurçons petits són molt més verinoses que els escurçons grans, ja que els escurçons petites no controlen el verí que introdueixen a les persones, en canvi, les grans controlen i injecten menys verí per controlar-se.

 

Alba

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a L’ESCURÇÓ

 1. historiesvacarisses diu:

  Ostres tu! Quina por! I aquestes serps n’hi ha a Vacarisses?

  Perquè quina por si hi son!
  I les fotos són impressionants!
  És una passada
  🙂
  Queralt

 2. florafaunavacarisses diu:

  Hi tant que n’hi ha, i moltes! Moltes gràcies, i igualment!

  Alba

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *