L’ARÇ BLANC

L’arç blanc és un arbust caducifoli de la família de les rosàcies amb una amplia distribució a tota Europa, i molt comú a Catalunya. També el podem anomenar cirerer de pastor. Li agraden els llocs humits. Presenta unes espines grans, i no acostuma superar els 5 metres d’alçada. Les fulles són molt comunes. Les flors blanques surtes a l’abril, i a finals d’agost donen uns fruits ovals vermells molts vistosos amb una llavor única. La seva fusta és especialment dura i resistent, sovint s’ha utilitzat per fer bastons.

Una curiositat d’aquest arbust, és que té propietats per regular la hipertensió, també les té de tranquilitzans. L’arç blanc actua com relaxant muscular i serveix per tractar l’insomni.

 

Alba

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *