R-R-R ET FA GRAN

Aquest curs 16-17 participem en la Campanya de sensibilització ambiental que duu a terme el Consell Comarcal a les escoles de la comarca del Segrià: REDUIR, REUTILITZAR, RECICLAR, ET FA GRAN.

logo campanya

Aquí us deixem l’enllaç al bloc de la Campanya:

et fa gran

… i també al vídeo promocional:

video promocional

ACTUACIONS A LA NOSTRA ESCOLA

A inicis del mes de setembre, té lloc la presentació de la Campanya al nostre professorat.

A les reunions d’inici de curs de les diferents aules, informem a les famílies de la participació en la Campanya, fent-los partíceps directes i animant-los a col·laborar en tot el que estigui al seu abast.

L’empresa Sercodaga, encarregada del menjador escolar, hi comença a posar el seu granet de sorra:
El primer pas és estalviar en plàstics, comprant a granel tots els productes que els sigui possible (com per exemple el iogurt), i treballar amb els infants el malbaratament alimentari. S’han fixat l’objectiu de reduïr fins un 15% l’utilització de materials a reciclar, incrementar el reciclatge fins un 10% i reduir el malbaratament dels aliments que mengen un 6%. Però el més important, fer conscients als nens i nenes del valor dels aliments i de mantenir entre tots i totes, un planeta més net i sostenible.

TALLERS A L’ESCOLA

El dilluns 17 d’octubre, vam rebre la visita de la Júlia, educadora ambiental.

Amb ella, vam realitzar tres tallers relacionats amb la campanya en la qual participem aquest curs: Reduir, reciclar, reutilitzar et fa gran! (promoguda pel Consell Comarcal del Segrià).

L’alumnat de P3 fins a 1er. van fer el taller “El super reciclador visita l’escola”, en el qual van aprendre a reciclar un munt de deixalles en el contenidor corresponent, amb l’ajuda d’un super heroi.

Els nens i nenes de segon, tercer i quart van realitzar el segon taller, “Del residu al producte”, on van poder adonar-se del reaprofitament que se’n fan dels residus.

Els més grans, van fer una taller de “Compra responsable”, i en grups van haver de fer la compra en un supermercat pensant que fos el més sostenible possible, és clar. Van aprendre moltes coses que desconeixien i sobretot, van aprendre a ser crítics a l’hora de consumir.

Aquí teniu algunes fotos dels tallers:

Fotos Tallers RRR

PARTICIPEM EN EL CONCURS DE RECOLLIDA DE PILES “APILO”

Aprofitem l’oportunitat de participar en un concurs de recollida de piles anomenat APILO A L’ESCOLA que organitza el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Hi poden participar centres públics o privats de tot Catalunya i es tracta de recollir piles i acumuladors portàtils d’ús domèstic i emmagatzemar-los en un contenidor especial que proporcionarà l’organització i que tindrem a l’Escola. La recollida es realitzarà fins al 18 d’abril.

La nostra escola optaria a la modalitat de “quilos de piles recollides per alumne”, que es dota amb un premi de 2.500€ per l’Escola que destinaríem a la compra de material informàtic.

Per tant, us animem a recollir totes les piles possibles i portar-les a l’escola per ajudar-nos a “APILAR” el màxim possible. Iniciarem la recollida després de les vacances de nadal.

Gràcies per la vostra col·laboració!

apilo-cartell

AGENTS “APILO”

Els nens i nenes de cinquè i sisè s’han convertit en els agents APILO del centre. La seva missió consisteix en explicar a la resta d’alumnes la importància del reciclatge de les piles, repartir els contenidors petits per endur a casa i controlar els contenidors grans instal·lats a l’aula de P5 i primer.

img_7241
Fotos Agents Apilo

ENREGISTREM UN “LIPDUB”!!!

El passat 15 de març pel matí, vam enregistrar un lipdub sobre el reciclatge. Vàrem participar tots els nens i nenes del centre.

La cançó que vam triar per fer-lo és “Si triem junts, sona millor”, del compositor Marc Timón. Des d’aquí li volem agraïr que ens hagi donat el seu permís per utilitzar-la. Ens encanta aquesta cançó!!!

Famílies i amics, esperem que us agradi el nostre “lipdub”!

Us deixem l’enllaç per veure’l… i, si us plau, cliqueu M’AGRADA ja que entrem en un concurs!!!

Lipdub “Si triem junts sona millor”
RECICLEM I RODOLINEM…

Aquest segon  trimestre, els nens i nenes del grup B d’Escriptura hem fet auques sobre el reciclatge:

IMG_7573                                         Auca feta per l’ Aldara, la Lihuén i l’ Èlia.

 

IMG_7571

Auca feta per la Martina, la Queralt, la Paula i el Francesc.

 

IMG_7671

Auca feta pel Ramon, la Flori i la Carla.

… I TAMBÉ HEM FET CÒMICS!

El grup D hem estat elaborant tres còmics, en grups i aquest és el resultat:

Esperem que us agradin!

IMG_7683 - copia

 

IMG_7691 - copiaIMG_7684 - copia

 

TALLER D’AMPOLLES SENSORIALS

El dijous 30 de març va venir a l’escola la Carina, mare de la Queralt i la Martina de tercer, per fer-nos un taller d’ampolles sensorials.

IMG_20170330_094523

A partir de materials que podem tenir per casa, podem fer unes ampolles per estimular els nostres cinc sentits. El resultat fa molta patxoca i no hi ha dues ampolles iguals… La veritat és que ens hem animat a fer-ne més  i més…

Fotos ampolles sensorials