EDUQUEM EN XARXA

CURS 16-17

PRIMER TRIMESTRE:

Han passat dos cursos des que la nostra escola, junt amb l’escola bressol de la localitat, vàrem impulsar una experiència de treball en xarxa que inclogués els diferents sectors de la Comunitat Educativa i de l’entorn.

Ha estat un temps on les AMPES de les dues escoles, l’Ajuntament i altres associacions de la localitat han fet costat als dos Centres educatius de la localitat per tal de tirar endavant aquesta petita experiència de treball en xarxa.

Però arribats a aquest punt, potser calia sondejar de nou les famílies de tot l’alumnat per tal de copsar quins són els seus interessos en l’àmbit educatiu, i quines són les propostes i suports que caldria engegar per tal d’aconseguir-los.

interrogants

És per això que a meitats d’octubre hem fet arribar una enquesta a les famílies i a partir de les seves aportacions, replantejarem, si és el cas, les línies de treball d’aquest projecte de treball en xarxa. Ben aviat, us farem saber a quines conclusions hem arribat…

SEGON TRIMESTRE:

Després de fer el buidatge de les enquestes amb les respostes de les famílies, hem posat sobre la taula les propostes de treball en xarxa proposades pels pares i mares dels dos centres educatius de la localitat. Ha estat un bon moment per cercar punts de contacte entre les idees aportades i d’establiment d’una línia de treball en xarxa comuna:

REDUIR, RECICLAR I REUTILITZAR ELS RESIDUS EN L’ÀMBIT ESCOLAR, DOMÈSTIC I COMUNITARI.

reciclatge1

Desitgem, un cop més, la implicació dels diferents agents educatius i educadors dels infants i joves de la nostra localitat per tal de progressar en una formació integral dels ciutadans i ciutadanes del demà.

Des d’aquest espai volem agrair les propostes de treball fetes per les famílies de les dues escoles i també volem esperonar a l’Ajuntament de la localitat en la cerca de complicitats amb les associacions del nostre poble.

reciclatge2

TERCER TRIMESTRE:

L’AMPA de l’escola va presentar el projecte Eduquem en Xarxa als premis que organitza cada curs la FAPAC, i vàrem quedar entre els cinc primers finalistes, dins la categoria dels treballs en xarxa a les escoles.

web de la fapac

 

El premi són 100 euros, que destinarem a llibres i/o jocs per l’escola.

Gràcies a tothom pel vostre suport!!!

IMG_9118 (1)

CURS 15-16

Ja s’acaba el curs i volem mostrar-vos un recull de fotos de les activitats que s’han anat fent dins aquest projecte. Moltes gràcies famílies, ajuntament i gent del poble que ho heu fet possible.

– Taller de cuina (La marató de Tv3, per la diabetes infantil).
– Activitats a la ludoteca (Mural de Reis).
– Visita guiada a l’Església de Sant Martí i Concurs de dibuix.
– Sant Jordi.
– Masterclass de Country per a nens/es.
– Taller de cuina (Postres sense sucre).
– Obra de teatre de final de curs.

Engeguem un nou curs i volem continuar amb l’experiència del Projecte “Eduquem en xarxa”: una oportunitat de treball conjunt entre families, escola i entorn, amb la intenció de donar una resposta integrada a les necessitats educatives dels infants de la nostra localitat.

En aquest marc de treball resultaran imprescindibles la dinamització i la coordinació de l’acció educativa de les persones, estaments i associacions que conviuen en els àmbits de creixement dels nostres menuts i joves.

definición de trabajo en equipo (1)

És per això que a meitats de desembre ens reunim representants de mestres i famílies de les dues escoles de la localitat, de l’Ajuntament, de les associacions de dones, de la Coral, de la gent gran, del Consell Parroquial i del Country. La finalitat d’aquesta trobada és presentar els representants de les diferents associacions que podrien col·laborar en el treball en xarxa, recordar el punt de partida i els objectius del Projecte, fer un resum de les accions que es van desenvolupar el curs anterior i explicar les novetats organitzatives que s’han dut a terme per al present.

També es va aprofitar l’ocasió per fer arribar a les diferents associacions, algunes propostes d’activitats a desenvolupar en el marc del Projecte suggerides per les AMPES de les dues escoles, i per acordar que la coordinació entre associacions és vincularà des de l’Ajuntament de la nostra localitat.

poble

Des d’aquest espai virtual valorem molt positivament les iniciatives proposades i la voluntat de col·laboració mostrada pels representants dels diferents àmbits escolar i d’entorn.

Us oferim aquest racó per a incloure les imatges de les diferents activitats de l’Eduquem en Xarxa.

CURS 14-15

PUNT DE PARTIDA

La idea base d’aquest Projecte sorgeix, al nostre centre, arran de la visita a les escoles d’Educació Infantil de Berlín que participaven com nosaltres en el Projecte Coménius ” Children in the city: growing up in activated spaces”.
Al llarg de l’estada d’intercanvi pedagògic coneixem una estructura organitzada amb implicacions pedagògiques que ha posat en pràctica l’Ajuntament de Berlín: es tracta del “quilòmetre quadrat educatiu”. A grans trets consisteix en la divisió del plànol de la ciutat en quilòmetres quadrats, en l’estudi de les necessitats educatives dels infants que viuen en cadascun d’ells i en el posterior treball en xarxa de les diferents institucions que habiten i donen servei en cadascuna d’aquestes àrees.
Donat que des de la nostra escola creiem imprescindible el treball conjunt de família, escola i entorn en l’educació dels nens i nenes, decidim compartir aquesta experiència amb alguns agents del nostre entorn local per tal de cercar complicitats i intentar crear un petit projecte en xarxa amb finalitats educatives, dins l’àmbit de la nostra localitat.
Des d’un primer moment tant el nostre centre, com l’escola Bressol Municipal, les famílies i les AMPES de les dues escoles de la localitat i l’Ajuntament mostren interès i predisposició per implicar-s’hi.
És per tot això que a inicis del curs 2014-15, decidim endegar una experiència pedagògica de treball en xarxa dins de la nostra localitat amb finalitats educatives. Serà el Projecte: ” EDUQUEM EN XARXA”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OBJECTIUS

1.- Sensibilitzar les famílies i la resta de la comunitat sobre el valor del treball en xarxa amb finalitats educatives dins de la nostra localitat.

2.- Promoure actuacions en l’àmbit comunitari que facilitin la implicació de les famílies, l’escola, les institucions, les associacions, els i les professionals, en el procés educatiu dels nens i nenes de la localitat.

3.-Fomentar l’educació dels nens i nenes més enllà de l’àmbit escolar.

MANS CARES

ACTUACIONS

– Informació sobre el Projecte a les famílies dels dos Centres Educatius de la localitat, a inici del curs.

– Elaboració d’una enquesta adreçada a les famílies de les dues escoles del poble, que reculli les seves inquietuds educatives, les propostes d’actuacions que hauria de fer l’escola, la família i l’entorn per treballar-les i el compromís d’implicació de les pròpies famílies en el desenvolupament de les accions proposades.

– Buidatge de les enquestes i estudi de les propostes més comunes i més viables.

-Decisió d’una proposta de treball en xarxa: posada en marxa d’unes “activitats-ludoteca” adreçades als infants de la localitat.

PUZZLE

– Posada en marxa de les “activitats-ludoteca” al Casal.

– Concreció dels aspectes organitzatius relacionats amb la posada en marxa de les “activitats-ludoteca”.

– Cerca d’implicació de diferents agents i associacions locals en l’acompanyament en el joc dels nens i nenes dels poble.

– Seguiment periòdic de les actuacions endegades.

– Organització per part de l’associació de jovent dels Alamús, d’una tarda de jocs i berenar per als infants.

tardajocs 2

– Posada en funcionament d’un grup de correu electrònic que vincula totes les associacions de la localitat i les dues escoles.

– Organització per part dels responsables i col·laboradors/es de l’espai ludoteca, d’un taller de decoració d’ous de pasqua adreçat als infants.

– Representació de la llegenda de Sant Jordi amb titelles i contacontes per a la mainada organitzat pels responsables i col·laboradors/es de l’espai ludoteca amb la implicació de l’associació de dones.

– ….

AGENTS IMPLICATS

– Professorat Escola d’Infantil i Primària Arrels.
– Professorat Escola Bressol Municipal Les Arreletes.
– Famílies i AMPA de l’Escola Arrels.
– Famílies i AMPA de l’Escola Bressol Les Arreletes.
– Ajuntament dels Alamús.
– Associacions:
– Associació de jovent dels Alamús
– Associació de dones

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *