Al llarg del segon trimestre, els nens i nenes de la classe de P3 i P4 hem encetat un projecte de recerca dins l’àmbit de la descoberta de l’entorn.
Tal i com fem sempre, la nostra “comunitat de recerca” ha fet propostes de temes a investigar i entre tots i totes hem acordat que voldríem saber:
“COM PODEN ARRIBAR ELS PRODUCTES A LES BOTIGUES?”
Ara serà temps de fer recerca en el nostre entorn proper, de buscar informació a la biblioteca-mediateca, de demanar la col·laboració de les famílies per fer entre tots i totes un ric trajecte de descoberta.
Obrim una petita “finestra” per a mostrar-vos algunes imatges de tot plegat.
També hem obert, un cop més, les “portes” de l’escola i de l’aula per tal de rebre els sabers de les famílies i l’entorn. Moltes gràcies a TOTS I TOTES, per TOT:
– A la família de la Clara, per elaborar un mural molt xulo sobre el PA.
– A la Isa, per explicar-nos com arriba el pa al seu forn i per deixar-nos un llibre molt interessant. Ens ha fet venir ganes de fer pa a l’escola…
– A l’àvia Tere, per convidar-nos a l’antic forn del poble a descobrir com hi arribaven les matèries primeres i com feia el pa i les coques l’avi Ignasi. Ah! i moltes gràcies també per la coca i xocolata que ens havies preparat per tastar. Nyam!
– A l’Abel, per portar-nos cereal i poder comprovar que dins hi ha farina.
– Al venedor ambulant de verdures del mercat dels dilluns, per explicar-nos d’on treia aquelles fruites i verdures que tenia a la seva parada.
Gràcies també per regalar-nos una caixeta de maduixes, que després hem transformat en gelat.
– A la Mònica, per explicar-nos què és l’oli d’argan i com es fa per produir-lo i fer-lo arribar a les botigues. Ens has explicat moltes experiències i ens has convidat a experimentar.
– A la Laura i el Jofre, per descobrir-nos el procés del cacau fins a la xocolata. Mmmmmm!
També gràcies pels bombonets de xocolata que heu compartit amb nosaltres.
– Al Dani, per mostrar-nos el camí que segueix la fruita des que és a l’arbre fins que arriba a la botiga. Quines fotos!
– Al padrí Jordi, per compartir amb nosaltres els seus secrets per transformar la fruita en melmelada. Ah! i pel tastet de les seves creacions dins uns recipients de joguina amb culleretes de colors.
– A la Carme del supermercat del poble, per explicar-nos d’on li arriben els iogurts que ven a la seva botiga. I per la capseta de bombons que ens has regalat. Un cop a l’escola hem volgut experimentar com podríem transformar la llet en iogurt. A més a més, hem volgut inventar una marca per al nostre producte:
– A la Montse, per explicar-nos com es transformen les fruites en sucs i batuts. Ens ha agradat molt ajudar-te a preparar un batut de pera. Ha sortit deliciós!
-A la Divina i al Xavier per compartir amb nosaltres com es transformen alguns cereals, plantes i llevats en la cervesa que es troba a les botigues. Ah! i gràcies per deixar-nos llevat per experimentar amb la fermentació del sucre, i grans d’ordi per provar de fer-los germinar.
Per tot plegat, estem molt satisfets i feliços, perquè hem pogut recórrer un ric camí de descoberta. Esperem que la nostra curiositat sigui per sempre més la nostra companya de viatge…