PROJECTE AULA P3-P4

Al llarg del segon trimestre, els nens i nenes de la classe de P3 i P4 hem encetat un projecte de recerca dins l’àmbit de la descoberta de l’entorn.

Tal i com fem sempre, la nostra “comunitat de recerca” ha fet propostes de temes a investigar i entre tots i totes hem acordat que voldríem saber:

“COM PODEN ARRIBAR ELS PRODUCTES A LES BOTIGUES?”

Ara serà temps de fer recerca en el nostre entorn proper, de buscar informació a la biblioteca-mediateca, de demanar la col·laboració de les famílies per fer entre tots i totes un ric trajecte de descoberta.

Obrim una petita “finestra” per a mostrar-vos algunes imatges de tot plegat.

fotos Projecte Aliments

També hem obert, un cop més, les “portes” de l’escola i de l’aula per tal de rebre els sabers de les famílies i l’entorn. Moltes gràcies a TOTS I TOTES, per TOT:

– A la família de la Clara, per elaborar un mural molt xulo sobre el PA.

– A la Isa, per explicar-nos com arriba el pa al seu forn i per deixar-nos un llibre molt interessant. Ens ha fet venir ganes de fer pa a l’escola…

?

pa fet al forn de l’escola

– A l’àvia Tere, per convidar-nos a l’antic forn del poble a descobrir com hi arribaven les matèries primeres i com feia el pa i les coques l’avi Ignasi. Ah! i moltes gràcies també per la coca i xocolata que ens havies preparat per tastar. Nyam!

– A l’Abel, per portar-nos cereal i poder comprovar que dins hi ha farina.

– Al venedor ambulant de verdures del mercat dels dilluns, per explicar-nos d’on treia aquelles fruites i verdures que tenia a la seva parada.
Gràcies també per regalar-nos una caixeta de maduixes, que després hem transformat en gelat.

?

gelat maduixes

– A la Mònica, per explicar-nos què és l’oli d’argan i com es fa per produir-lo i fer-lo arribar a les botigues. Ens has explicat moltes experiències i ens has convidat a experimentar.

– A la Laura i el Jofre, per descobrir-nos el procés del cacau fins a la xocolata. Mmmmmm!
També gràcies pels bombonets de xocolata que heu compartit amb nosaltres.

– Al Dani, per mostrar-nos el camí que segueix la fruita des que és a l’arbre fins que arriba a la botiga. Quines fotos!

– Al padrí Jordi, per compartir amb nosaltres els seus secrets per transformar la fruita en melmelada. Ah! i pel tastet de les seves creacions dins uns recipients de joguina amb culleretes de colors.

– A la Carme del supermercat del poble, per explicar-nos d’on li arriben els iogurts que ven a la seva botiga. I per la capseta de bombons que ens has regalat. Un cop a l’escola hem volgut experimentar com podríem transformar la llet en iogurt. A més a més, hem volgut inventar una marca per al nostre producte:

?

iogurts “vaca Lola”

– A la Montse, per explicar-nos com es transformen les fruites en sucs i batuts. Ens ha agradat molt ajudar-te a preparar un batut de pera. Ha sortit deliciós!

-A la Divina i al Xavier per compartir amb nosaltres com es transformen alguns cereals, plantes i llevats en la cervesa que es troba a les botigues. Ah! i gràcies per deixar-nos llevat per experimentar amb la fermentació del sucre, i grans d’ordi per provar de fer-los germinar.

Per tot plegat, estem molt satisfets i feliços, perquè hem pogut recórrer un ric camí de descoberta. Esperem que la nostra curiositat sigui per sempre més la nostra companya de viatge…

Aquest article ha estat publicat en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *