Xerrada Salut bucodental a l’escola

Com cada curs la dentista del CAP de Bellpuig ha vingut a l’escola a fer la revisió bucodental a l’alumnat d’I4 i 1r. Tots els nens i nenes de la classe han pogut escoltar els consells de neteja i hàbits saludables que els ha donat la higienista dental: cal ingerir aliments baixos en sucres, rentar-se les dents dues o tres vegades al dia, utilitzar la quantitat de pasta dentífrica equivalent a un pesolet, raspallar-se les dents durant uns minuts, demanar ajuda als adults per acabar de netejar totes les dents, canviar el raspall quan està trencat, no compartir el raspall de dents amb una altra persona…

En acabar, els han regalat un raspall de dents per agrair-los la seva escolta atenta i el seu saber estar.

Projecte rapinyaires: d’enemics a aliats. Alliberament arpella

Dins el Projecte “Rapinyaires: d’enemics a aliats” ens han proposat una activitat que hem a terme  dijous 4 d’abril a la tarda dins l’horari escolar.

Es tracta de l’alliberament d’una arpella que han cuidat al  Centre de recuperació de fauna de Vallcalent. Aquest alliberament l’hem fet a la zona de Montalbà dins el terme municipal de Preixana.
En Jordi Bas ha portat l’arpella jove i ens n’ha explicat moltes coses. Hem vist una arpella mascle mentre ateníem a les explicacions. També hem pogut veure un milà.
Moltes gràcies Jordi per compartir el teu temps i el teu saber amb tots nosaltres!!!
 

Teatre EI

Aquest dimecres 2 d’abril, l’alumnat d’educació infantil de la ZER han gaudit de  l’obra: “Supermercat de Joglars” al Teatre Ateneu de Tàrrega organitzada des del CRP de l’Urgell. Un trobador ens ha explicat històries i contes de diferents  tradicions i cultures. En aquestes històries es parlava de valors com: l’amistat, la diversitat cultural, l’amor, la resolució de conflictes…

Hem conegut des dels griots africans fins als bertzolaris bascos, els músics tutalimundis, els cantautors, els rondallaires i molts d’altres.

 

 

La mona

I anar treballant, anar treballant, ja hem arribat al darrer dia del segon trimestre. Toca preparar la mona, decorar-la i per acabar…tastar-la.

Al matí cada classe ha preparat la seva mona amb xocolata, ous, cuquets de colors, plomalls artesans i pa de pessic.

A la tarda tot l’alumnat de l’escola d’I1 fins a 5è han fet grups heterogenis i han buscat pel pati uns ous de pasqua de cartró que ells i elles havien decorat anteriorment. Donat que són bons detectius no els ha costat gaire trobar-los.

En acabar ens hem delectat amb les mones que havien guarnit. També n’han pogut provar les àvies que anaven a fer gimnàstica.

Han quedat boníssimes. Sou molt bons cuiners i cuineres.

Renovació del pati

L’AFA de l’escola i algunes famílies voluntàries han renovat el pati del centre durant alguns dies del mes de març. Ara tenim sorralets que es poden tapar, unes cuinetes magnífiques i de materials naturals, una muntanya de rodes i sorra que encanta l’alumnat més petit de l’escola i un jardinet horitzontal on han participat tots els nens i nenes de l’escola decorant un test. Aquests testos ens els ha regalat una mare del centre a qui des d’aquí donem les gràcies per la seva implicació i per pensar en els nostres alumnes.

Tot i que encara no han donat per finalitzada l’actuació en aquest espai, els donem les gràcies a les famílies que han col·laborat en la seva actualització i adequació a l’alumnat de l’escola.

HEU FET MOLT BONA FEINA !!!