L’espai s’inaugura amb una sèrie d’actuacions musicals, performance i lectures obertes a la participació improvisada. L’acte té lloc a les 17h45 a l’Institut Vall d’Hebron (Pg. Vall d’Hebron 93-95).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
El passat dia dilluns 28 de Març, a la última classe de EN RESiDÈNCiA
vam sortir del institut per recercar alguns materials pel nostre espai afegit, en concret vam anar a buscar canyes a un solar que hi ha a prop del centre, el vam tallar, netejar i transportar nosaltres mateixos fins al institut, ja comencem a treballar tots plegats en recol·lectar els materials que recobriran la estructura. El projecte sembla anar en bon rumb i tots podem participar tant aportant idees com aportant petits materials.
El projecte sembla arribar al seu destí i cadascú ha aportat quelcom seu al projecte, un projecte comú de tots, la Margarita, la Montse i tota la classe.
Cristian Guerrero Vegas i Zaid Imran.
Avui, com ja prèviament sabíem, hem sortit de l’institut per fer una recerca de materials, exactament de canyes (similars al bambú).
Aprofitant que el nostre centre esta al peu de la muntanya de Collserola ens hem desplaçat fins un petit descampat en mig de la muntanya replet d’una massa impenetrable de canyes, un agafar i remenar infinit d’aquestes plantes que feien fins a tres metres d’altura. Per tal de poder tallar-les, prèviament ens havíem proveït de tisores de podar i una serra, encara que alguns preferien fer-ho al mode rústic, “patada” i retorçar la canya.
Desprès d’estar una bona estona tallant canyes i netejant-les, ens vam trobar de nassos amb un petit camí fet en mig de tanta vegetació, unes quantes canyes ens dificultaven el pas, però no van ser un problema, al pocs metres, per sorpresa de tots ens vam trobar amb tot de petjades de senglar.
Finalment varem tornar on estaven les canyes que ja havíem tallat, ens les vam carregar a les espatlles i cap a l’institut novament.
Al arribar al centre vam deixar les canyes en un cobert de material dels cicles de jardineria.
Laia Ribas i Paula Fandiño
It was a wonderfull experience about all of the students going to explore the streets and looking at different structures of all different kinds and different materials like, wood, steel, bricks, plastic, crystal…etc
we explored all kinds of different materials and a lot new buildings and new streets aswell, we enjoyed the experience and saw some really cool structures like circles, squares, rectangles and ovals aswell.
Zaid Imran
لقد كانت تجربة خلابة عن كل من الطلاب الذين يذهبون لاستكشاف الشوارع ويبحث في هياكل مختلفة من جميع أنواع مختلفة ومواد مختلفة مثل الخشب والفولاذ، والبلاستيك الطوب والكريستال… الخاستكشفنا جميع أنواع المواد المختلفة والمباني الجديدة والكثير شوارع جديدة كذلك ، استمتعنا تجربة ورأى بعض الهياكل حقا بارد مثل الدوائر مستطيلات ومربعات والاهليليجات كذلك.
Houssein Lakouz
El dia 7 de febrer del 2011, varem treballar la gran part de l’hora a fora de l’aula, concretament al pati. La Margarita, la nostra artista convidada, ens demanà que penséssim un lloc per posar el nostre projecte. Les idees que els companys proporcionaven eren interessants, però la pregunta era quin era el lloc més adequat pel nostre futur treball? Sense encara tenir-ho clar ens varem posar a la recerca del lloc perfecte per instal·lar-hi l’espai afegit, prenent apunts. La Margarita Andreu, anava meditant i triant els espais que depenent de la seva mesura era més o menys idoni a ser el lloc que hauria d’ubicar el projecte. La Margarita amb una companya mesuraven els racons i parets de cada possible lloc.
Al final de la classe no vam quedar amb una idea concreta a l’espera de parlar-ne amb el director. Així que restem a l’espera de saber quina ha de ser el lloc definitiu.
Luis Miranda Melo
En aquestes últimes sessions hem aprofundit en les maquetes i, sobretot, en l’esquelet de l’estructura; hem treballat les maquetes principalment amb tires de paper de diferents mides i unes més resistents que d’altres.
Construint maquetes.avi from En Residència on Vimeo.
Per crear l’esquelet vam partir d’un pla al qual li vam anar donant diferents formes fins crear l’estructura definitiva. Després ens van proposar que la recobríssim de diferents materials i abans de fer-ho, vam fotografiar les estructures per tal de captar el procés i l’evolució de la nostra creació.
Aquests últims dies també hem sabut més coses sobre els projectes de la Margarita, la nostra artista EN RESiDÈNCiA: hem descobert els seus processos de creació i en què es fixa per escollir els materials dels seus espais, quina funció els hi aplica i per a què estava pensada en un principi.
Ara que ja portem uns mesos fent el projecte d’EN RESiDÈNCiA, me n’adono que cada cop estem tots més implicats en el projecte i amb més ganes de veure el resultat final: cada cop som més un grup i no una classe.
Laia Ribas Villa
En l’última hora d’EN RESiDÈNCiA, la Margarita Andreu ens va explicar com fer un esquelet d’un espai afegit com el que ens va estar ensenyant a l’última classe. Ens va donar uns papers grans tallats i vam fer una maqueta de l’esquelet que nosaltres volíem. Després d’una hora i dos quarts aproximadament, vam explicar cada parella o grup la nostra maqueta.
La meva opinió sobre aquesta classe és molt bona perquè m’ha semblat molt divertit fer les nostres pròpies creacions. Per la meva part, hauríem de fer més coses com les que vam fer l’última classe.
Oana Pruteanu