2a part de les formacions InJUè

Ja ha tingut lloc la 2a part de les sessions de formació preparatòries a l’alumnat de CFGS d’ARI i QI 1B1/1B2/Repsol per participar als premis InJUè Emprèn dipta.cat de la Diputació de Tarragona. Hem treballat amb llenços Canvas -facilitats per Tarragona Impulsa- que serveixen per conceptualitzar els models de negoci que han creat els alumnes i representar-los de forma visual.

JORNADA DE TARRAGONA IMPULSA

​El passat dimecres 29 de novembre va tenir lloc la 11a jornada de Tarragona Impulsa “Artificial Emocional” amb l’objectiu de fomentar l’adquisició de competències emocionals i digitals entre les persones participants per tal de millorar les seves perspectives d’ocupació i emprenedoria, a través d’una combinació de tallers, xerrades i activitats interactives. Aquest esdeveniment va comptar amb la presència de la Coordinació d’Emprenedoria i de professorat de l’Institut Comte de Rius.

Jornada d’EmprènFP a Montblanc

El passat 28 de novembre va tenir lloc la jornada EmprènFP Tarragona i Terres de l’Ebre a les dependències de Concactiva, a Montblanc, amb la presència de la Coordinació d’Emprenedoria de l’Institut Comte de Rius. En aquest esdeveniment va tenir lloc la presentació dels serveis obradors compartits a la Conca de Barberà que són el Viver Agroalimentari, el de Celleristes i l’Obrador de cerveses artesanes. També es varen realitzar píndoles formatives d’ajuts per emprendre, a càrrec del tècnic d’economia local Jordi Giné; i per a cooperatives a càrrec de Robert Castells, tècnic de Coopcamp.

Speed Dating

Un any més hem participat a l’Speed Dating a Reus en el qual setze empreses tecnològiques han fet un speech informant de places vacants de feina que tenen disponibles i posteriorment han tingut lloc múltiples mini entrevistes laborals directament amb l’alumnat allí mateix. L’acte ha estat organitzat pel Clúster TIC Catalunya Sud, i la Coordinació d’Emprenedoria de l’Institut Comte de Rius ha actuat d’enllaç per afavorir la contractació de talent jove.

GIRA Jóvenes sorteja premis si feu un curs virtual per trobar feina

El programa GIRA Jóvenes us ofereix una formació virtual d’orientació professional per trobar feina que si completeu abans del dia 22 de desembre de 2023 podreu guanyar una de les 3 tablets Samsung Galaxy i una de les 3 sessions d’orientació professional amb un expert de la Fundació Universitat Empresa que sortegen. Per a informació i inscripcions, ens podeu enviar un correu a emprenedoria@comtederius.cat.

Jornada Connect@ dipta.cat

El passat dimarts 21 de novembre va tenir lloc la “Jornada Connect@: Talent i (noves) economiesdipta.cat amb diverses xerrades sobre casos d’èxit de l’economia circular en l’emprenedoria, presentació de projectes empresarials, concurs de pitch d’startups, exposició d’empreses i networking d’emprenedors/des. L’acte, que ha tingut lloc al Teatre Auditori de Salou i ha estat organitzat per la Diputació de Tarragona, i ha comptat amb l’assistència de la Coordinació d’Emprenedoria de l’Institut Comte de Rius

Comunicació i habilitats socials

Els tallers  han incidit en la presa de consciència de l’actitud sempre que comuniquem, promoure la interrelació entre persones i cercar relacions simètriques tot recordant que som éssers socials.

Mitjançant la dinamització i els jocs s’han treballat tots aquests conceptes i per tant l’alumnat ha tingut un paper actiu en tot moment. La formació ha estat a càrrec de l’Oscar Becerril de l’empresa Tàctica 360; organitzat per la Coordinació d’Emprenedoria amb la col·laboració del professorat.

Accedeix a la planificació del tallers.

 

 

Hackathon virtual de creació d’aplicacions

El dissabte 25 de novembre a les 9 del matí fins el dilluns 27 de novembre a les 23:59h (virtual) tindrà lloc la Hackaton virtual per a programadors/es júniors, amb equips de 1 a 3 participants (CFGM i CFGS). Els premis podran ser d’empreses (ofertes laborals) i de CIRSA, valorats d’entre 1500€ i 500€.

Per a més informació i/o inscripcions: emprenedoria@comtederius.cat.