Les nostres pròpies jornades

Organitzem les nostres pròpies jornades d’emprenedoria durant la Setmana de Sant Joan Bosco, que aquest curs acadèmic tenen lloc del 29 de gener al 2 de febrer de 2024.

El cartell del curs 2023-24 és el següent:

Les xerradesconferències i tallers que s’hi porten a terme habitualment són:

Diverses startups guanyadores dels premis de l’acceleradora Telefónica Open Future expliquen la seva experiència emprenedora i s’obre un debat amb l’alumnat.

En aquest format d’acte les empreses membres del Clúster TIC Catalunya Sud exposen els perfils professionals que cerquen per treballar i s’obre un debat amb l’alumnat.

 

L’ESCAC Escola ofereix cada any xerrades sobre l’economia social i el model empresarial de les cooperatives.

Es recrea la celebració d’una assemblea per constituir Cooperatives d’alumnes, redactar els estatuts i configurar el Consell Rector. Totes les actes de constitució i aprovació d’aquestes normes es dipositen al programa l’ESSpurna.

Amb l’advocada Cristina Budí treballem les diferents formes jurídiques societàries que existeixen, reflexionant sobre quina ens pot interessar més (requisits, avantatges i inconvenients, etc.) i les obligacions fiscals establertes legalment.

Té com a finalitat que l’alumnat aprengui com funcionen els productes de crèdit, valori prèviament si és necessari endeutar-se i fins i tot es plantegi el consum del bé.

Introdueix l’alumnat a les finances personals del dia a dia i incideix en la importància d’administrar adequadament els diners per assegurar el benestar financer present i futur. També estudia els impostos: perquè es paguen, quines tipologies tenen i quin perjudici té el fet de no pagar-lo.

Parteix sempre d’una idea de negoci, que pot sortir; per l’experiència professional dels promotors,
per la detecció de noves necessitats per canvis que hi ha hagut a la societat, o per la importació d’idees que funcionen a altres estats i que s’adapten bé aquí.

S’exemplifica la creació d’un nou negoci de la mà de la Patrícia, que vol crear un forn de pa. Els temes tractats van ser els avantatges i inconvenients de l’emprenedoria, els tipus d’empresa, la idea de negoci, l’anàlisi del mercat, el Canvas o també els costos empresarials.

S’aprofundeix en la necessitat de dotar als estats d’un sistema sostenible que satisfaci les necessitats actuals, sense posar en perill les de les generacions futures.

Serveix per aprendre sobre l’estalvi i inversió, l’interès compost, el binomi risc-rendibilitat, finances socialment responsables i altres conceptes financers.

Aquestes conferències s’han dut a terme a càrrec de persones voluntàries que provenen del programa Educació Financera a les Escoles de Catalunya – EFEC Adults.