Jing: eina per fer videotutorials

 

Jing és una eina gratuita (tant per Windows com per Mac) que permet la realització de tutorials ja que grava l’activitat en pantalla, és a dir, tot el que l’usuari indica que vol gravar afegint, si es vol, veu (connectant el micròfon a l’ordinador). Aquest programa és el que en anglès s’anomena ScreenSho (captura imatge de la pantalla de l’usuari) i Screencast En(gravació digital de la sortida per pantalla de l’ordinador a temps real).

A més, permet compartir els continguts creats. Durant els últims anys ha anat millorant i per suposat també té una versió propietària que millora les possibilitats oferides. Tant una versió com l’altra permeten pujar les captures que fem (tant siguin d’imatge com de vídeo).

El programa permet capturar imatges de la pantalla completa o d’alguna part de la pantalla i ens permet afegir text, quadres, línies i fletxes de diferents colors.

Descripción de Jing

Aquesta eina és molt útil en el món educatiu, ja que podem mostrar als nostres alumnes com funciona un determinat programa, gravant el videotutorial i publicant-ho al bloc. Només té un petit inconvenient, la versió gratuïta només permet fer videotutorials d’una durada màxima de 5 minuts. Per utilitzar Jing cal registrar-se en Screencast.com, tot i que no vulguis penjar vídeos a la xarxa. Jing té una versió gratuïta, que només permet guardar els videotutorials en format swf, en canvi la versió Pro, de pagament, permet guardar en format MPEG.

Aquí teniu una captura de vídeo realitzada amb aquest programa, es tracta d’un tutorial explicant el procés de creació d’articles en un bloc:

captura-de-pantalla-2011-04-04-a-las-120420

 

Altres aplicacions semblants són:

Wink, és un freeware (sense cost) i permet gravar l’activitat (imatge i só) que es produeix en la pantalla de l’ordinador. El seu ús és molt senzill, permet crear vídeos en format .exe (per a Windows) i flash o si ho preferim pdf, htlm, etc. Funciona amb Windows i amb Linux

Una altra aplicació molt completa és Camtasia Studio (s’ha de pagar la llicència per adquirir-la). Aquesta aplicació és més completa que l’anterior permetent uns millors resultats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *