Generador de fulls de còpia i d’operacions matemàtiques

1. Bartolomé Sintes Marco és professor d’Informàtica a l’Institut de Secundària “Abastos” de València i és el creador d’un generador de fulls d’exercicis de llengua i de matemàtiques:

  • creació de fulls d’exercicis de sumes i restes, amb o sense solucions. Cada pàgina pot incloure fins a cinc tipus diferents de sumes o restes. Per a cada tipus pots triar: quants exercicis vols, si vols sumes o restes, quantes xifres tenen els sumands i quants sumands vols en cada operació.
  • creació d’una pàgina d’exercicis de multiplicacions. Es pot triar si vols que se’t generi la pàgina amb solucions completes, amb resultats o sense solucions, i en format PDF. Ens permet escollir el nombre d’exercicis, i el nombre de xifres dels diferents factors. Ha anat millorant i permet generar els fulls amb diferents idiomes, inclòs el català.
  • creació de pàgines plens d’exercicis de còpia o de cal·ligrafia en format PDF. Permet escriure en català i altres llengües (castellà, anglès, francès…). Pots escollir: el tipus de pauta (Montessory, línia simple o quadrícula);  el nombre de línies (8, 12 o 16); i el tipus de lletra (massallera, memima, mamutP)

captura-de-pantalla-2011-03-23-a-las-185013

2. Vindel és una portal de “VINDEL quaderns digitals” que també té algun generador d’exercicis de matemàtiques relacionats amb: la numeració dels nombres naturals (ordenar nombres; col·locar signes < >; anterior i posterior; escriure amb lletra; escriure en xifres; composar i descomposar; escriure sèries); càlcul amb naturals on podràs decidir el nombre de xifres, el nombre de sumands (sumes sense portar, restes sense portar, sumes i restes sense portar; sumes portant i restes sense portar; sumes, restes, multiplicacions, divisions, sumes i restes, sumes-restes-multiplicacions, multiplicacions i divisions, les quatre operacions); Fraccions (representació, esciure la fracció representada, ordenar fraccions d’igual denominador, ordenar fraccions amb igual numerador, ordenar fraccions amb diferent denominador, escriure en lletres, escriure en xifres, la fracció com a unitat, fraccions equivalens, calcular la fracció d’un nombre, passar de nombre mixt a fracció, passar de fracció a nombre mixt, suma de fraccions amb el mateix denominador, suma de fraccions amb diferent denominador, resta de fraccions amb igual denominador, resta de fraccions amb diferent denominador, multiplicació de fraccions, divisió de fraccions); fitxa de problemes (plantilla per resoldre problemes) i d’altres exercicis per a secundària. Llàstima que aquest generador és en castellà.

captura-de-pantalla-2011-03-27-a-las-223842

També permet crear sopa de lletres de 10 paraules, les paraules no poden passar de 15 caràcters i apareixen en vertical-horitzontal-diagonal i en les dues direccions. En aquest cas ens permet canviar l’enunciat de l’exercici, així que ho podem escriure en català.

També conté un generador d’exercicis de completar text, de sopa de lletres i completar text, d’encreuats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *