LA VIDA D’UN BON FUTBOLISTA

Gerard Piqué va néixer a Barcelona el 2 de febrer del 1987 i des d’aquell mateix dia és soci del club. De ben petit va ingressar en el torneig social del FC Barcelona i amb 10 anys (l’any 1997) va iniciar-se en el futbol base en la primera de les categories que existien en aquell moment, l’Aleví B.

A partir d’aquí va anar passant pels diferents esglaons del planter aconseguint títols i fent força mèrits tant a l’Aleví A, com a l’Infantil B i l’A, el Cadet B i A i el Juvenil B i A. En el Cadet B, precisament, va tenir com a tècnic Tito Vilanova, amb qui es troba ara al primer equip. En tot aquest procés de creixement i aprenentatge, Gerard Piqué va demostrar una gran adaptació a diferents posicions en el camp i una notable capacitat golejadora per dedicar-se un jugador de caràcter defensiu.

En acabar la temporada 2003/04, Gerard Piqué va fer un parèntesi en la seva vida com a blaugrana i va marxar al Manchester United. Amb l’equip anglès va debutar en partit oficial el 26 d’octubre, tres setmanes després d’arribar, en un matx de la Carling Cup davant el Crewe Alexandra. Amb l’equip d’Alex Ferguson s’hi va estar també durant la temporada 2005/06 abans d’anar cedit durant la 2006/07 al Reial Saragossa.

En la seva única temporada a l’equip aragonès, Piqué va tenir força participació jugant tant de central com de pivot per davant de la defensa. El jugador català va prendre part en 22 partits de Lliga, divuit d’aquests com a titular, i va marcar dos gols. En aquesta etapa va coincidir amb Gabriel Milito amb qui ara es retroba en el Barça.

En la temporada 2007/08 Gerard Piqué va tornar al Manchester United i va poder col·laborar en un gran doblet amb els títols de Premier i Lliga de Campions. En la màxima competició europea va tenir una participació destacada, sobretot en la lligueta inicial, en la qual va fer dos gols.

En la seva primera temporada com a blaugrana, Piqué demostra el perquè del seu fitxatge. Es converteix en un fix a l’eix de la defensa i anota fins a tres gols –un a cada competició- en els 45 partits en què participa. Demostra una gran capacitat per treure la pilota des del darrere i la seva facilitat per sumar-se a l’atac. El gol del 2-6 al Bernabéu n’és el millor exemple.

En el segon any es consolida com un dels millors centrals del món, fent parella habitual amb Puyol, i guanya la seva segona Lliga amb el club.

Pel que fa a l’experiència amb seleccions, Piqué és un habitual en les convocatòries de l’espanyola sub-21 i prèviament ho ha estat dels equips inferiors. Això ha fet que participés en competicions com el Mundial sub-20 del 2007 al Canadà, l’Europeu sub-19 del 2006 a Polònia (en què va ser campió) i l’Europeu sub-17 de França al 2004 (en què va ser subcampió). El dia 11 de febrer del 2009 debuta en un amistós contra Anglaterra amb l’absoluta, amb què es va estrenar en competició oficial a la Copa de les Confederacions a Sudàfrica, al 2009.

Des de llavors és un fix en l’eix de la defensa. Ho va demostrar en el Mundial de Sud-àfrica. Piqué es va proclamar campió del món disputant tots els minuts de la cita. Va ser clau en l’elaboració de joc d’Espanya.

PALMARÈS

FC Barcelona
2010/11 Supercopa d’Espanya
2009/10 Lliga
2009/10 Mundial de Clubs
2009/10 Supercopa d’Europa
2009/10 Supercopa d’Espanya
2008/09 Lliga de Campions
2008/09 Lliga
2008/09 Copa del Rei

Manchester United
2007/08 Premier League
2007/08 Lliga de Campions
2005/06 Carling Cup

Selecció espanyola
2010 Mundial
2005/06 Campió d’Europa sub-19
2003/04 Sotscampió d’Europa sub-17

En conclusió, Piquè és un grandíssim jugador.

Adri, Mario, Raquel i Gisela