SUPLEMENT DE CUINA

Volem fer un homenatge a les nostres àvies i us mostrem algunes de les seves receptes que hem recordat a classe.


LES MANDONGUILLES AMB SALSA DE

LA IAIA DE L’ANDREA: 😛

INGREDIENTS:

  • Carn picada (1/2 kg.)
  • Julivert i all picats
  • Pa ratllat (3 cullerades soperes)
  • 5 ous
  • Oli

SALSA:

  • Ceba
  • Tomàquet
  • Ametlles picades
  • 1 pastilla d’Avecrem
  • Oli

PREPARACIÓ:

S’han de barrejar la carn,  l’all i el julivert i l’oli. Tot seguit, es fa una massa. Després, amb la massa s’han de fer boletes. Es fregeixen a la paella a foc lent.

Un cop fetes es retiren del foc.  En el mateix oli es posa la ceba i el tomàquet picat. Després s’aboquen les ametlles i es fregeixen. Un cop fet es tritura amb una mica d’aigua.

Més tard, es posa en una olla tot amb una pastilla d’Avecrem i ha de bullir a foc lent.

Es pot acompanyar amb unes patates fregides tallades en forma de cub i… BON PROFIT!

Andrea Murillo Serrano

EL PASTÍS DE FORMATGE DE LA

SUPERÀVIA DEL NIL: 😆

INGREDIENTS:

  • Una terrina de formatge d’untar (Philadelphia).
  • 3 ous
  • 3 iogurts naturals (Danone).
  • 3 cullerades de sopera de farina
  • 10-12 cullerades de sucre, segons el punt de dolçor que el cuiner li vulgui donar, en aquest cas l’avia.

PREPARACIÓ:

1. Encén el forn a 200º perquè s’escalfi ràpid.

2. En un bol barreja tots els ingredients i bat fins que quedi ben dissolt i sense cap grumoll.

3. Unta el motlle amb mantega o farina perquè després no es quedi enganxat i a continuació posa-ho al forn i baixa la temperatura per la cocció.

4. Després de 20 o 25 minuts estarà a punt, deixant refredar el pastís una mica fora del forn i posa-ho a la nevera.

PRESENTACIÓ:

Pots decorar el pastís amb melmelades, amb trossos de fruites o xocolata. Et sorprendrà la suavitat de la seva textura així que a la taula i a menjar! Bon profit!!

Nil Antón


LES CASQUETES DE LA IAIA DE LA

RAQUEL: 😀

INGREDIENTS:

1. Un got d’oli

2. Ou

3. Sucre

4. Farina

5. Confitura

6. Pela de taronja

7. Matafaluga

PREPARACIÓ:

S’escalda l’oli i s’hi tira la pela de taronja i la matafaluga.

Seguidament dos grapats de sucre, l’ou i la farina.

Es fan boletes s’aplanen i s’hi posa la confitura.

Es tanca fen petits plecs per els cantons.

Es posa al foc fins que agafi un color or, s’hi tira el sucre i…

… bon profit!

Raquel Torrecilla

MANTEGATS DE LA IAIA DE LA CRISTINA 😉

INGREDIENT:

1\4 Farina

8 Ous

400g Sucre

1\4 kg Mantega

RECEPTA:

S’agafa un bol, hi posem tots els ingredients a dins .

S’amassa tot bé i se’n fan boletes i amb un motlle es xafa, i surt el mantegat.

El mantegat s’arrebossa per dalt amb clara d’ou i sucre. Es fica al forn 30 minuts.

Es deixa reposar com uns 20 minut  ,i a la taula!

Mmmmm, què bons!

QUE APROFITI!!!!!!

Cristina Espinosa

RECEPTA DE LA IAIA DEL ROGER.  😀

INGREDIENTS:

· 1  Ceba

· 3  Pebrots

· 3  Tomàquets

· 3  Patates

· 3  Alls

· 2   Filets de tonyina

· Brou de peix

· 1   Cullerada de pebrot xoricer

· Llaurer

· Pebre

RECEPTA:

En primer lloc tallem els alls, la ceba, el pebrot, les patates, els tomàquets i la tonyina   (en daus).

Seguidament, en una paella amb una mica d’oli d’oliva sofregim els alls, la ceba i els pebrots verds. Quan estan daurats hi posem el tomàquet, la polpa del pebrot xoricer i es deixa 15 minuts.

Un cop sofregit posem el brou de peix, les fulles de llaurer, una mica de pebre i es deixa uns 40 minuts a foc lent.

Passats aquets minuts es posa la tonyina  tallada a daus i s’apaga el foc.

La tonyina s’acaba de fer amb l’escalfor que queda.

UNA PERFECTA MANERA DE CUINAR!!!!

Roger Amat

POLLASTRE A LA SALSA DE

NOU MOSCADA DE LA IAIA

DEL JOSEP

Ingredients:estrella-mariojpg

4 dents d’all

1 ceba ben grossa

1 pollastre

pebre molt

nou moscada

1 copa de vi blanc de xerès

1 fulla de llorer

sal i oli

Recepta:

En primer lloc agafem el pollastre, el netegem i li traiem la pell i el tallem a trossos petits. A continuació agafem una olla estreta i baixa i li introduïm dues cullerades d’oli, després agafem l’all li traiem la pell i el fas a trossos petits i els posem dins l’olla. Tot seguit agafem la ceba la pelem i tallem a trossos i la fiquem dins l’olla, a més a més fiquem una fulla de llorer netejada junt amb el pebre, la ceba, l’all i la nou moscada dins la cassola on era el pollastre durant 20 minuts es posa a escalfar. Agafem el pollastre i el fiquem a una cassola on hi hagi oli i aigua per que s’adori, una vegada que han passat els 20 minuts, de les cassoles, agafem la del l’all i la ceba etc…fregits i els posem en un pot junt amb el vi blanc. Una vegada fet el fiquem a la cassola on està el pollastre i el deixem escalfar durant 10 minuts. Finalment tot cuinat ja podrem servir i gaudir d’aquest deliciós plat.

Josep Menacho

Go to Top