Fa uns dies vam disseccionar els pulmons d’un xai a la classe de Ciències a sisè per estudiar les parts. Per disseccionar-lo hem de tenir preparat els seguents materials:

  • Tissores.
  • Guants de làtex.
  • Cuter.
  • Una palleta de refresc.
  • Una bata.
  • Una safata.
  • Tenir una bona capacitat d’aire als pulmons.

Per poder fer la disseció ens haurem de posar els guants de làtex i la bata per no tacar-nos de sang. Posteriorment, haurem de posar els pulmons a la safata. Després comprovarem com és la respiració: haurem d’agafar la palleta de refresc per bufar per la tràquea, i veurem com s’inflen els pulmons. Més tard agafarem les tissores i retallarem la tràquea amb cura per arribar fins als bronquis. Al arribar als bronquis agafarem el cúter perquè els bronquis es ramifiquen en bronquis secundaris i llavors són més petits i necessitarem el cúter. Si tenim una mica de sort podrem arribar als bronquiols i d’allà als alveols pulmonars, on es fa l’intercanvi de gasos, però és realment difícil arribar als alveols.

Aquí s’acaba la nostra instrucció per fer la dissecció de pulmons, esperem que us agradi!!

JOSE I NIL!