Fi de curs

S’acaba el curs!!!

Tots els nois i noies de l’escola, estem molt neguitejats i molt nerviosos. Hi hauran danses de fi de curs, també hi haurà teatre, festivals, despedides, etc. Arriben les vacances!!!! Que bé!! Anirem a molts llocs, podrem descansar, disfrutar , jugar etc. Cinquè ha passat com una bala perquè ha sigut molt divertit passar cada dia d’escola amb els nostres amics. Arriben les notes!!!!!!!!! Quin neguit!!!

Bé, amics fins l’any que ve!! ADEÚ!!

Bloc de 5èB!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida a Tarraco, el poble romà.

Aquest dimecres, en lloc d’anar a escola hem anat a viure una experiència única, una cosa que ja ens brinda l’escola, però com que és una de nova i en som conscients, ens sembla un dia festiu.

Com cada dia que anem d’excursió, l’autocar ens esperava en front el parvulari, ansiós per arrencar cap a l’aventura. Ha estat un viatge bastant llarg, en comparació als altres, però no per això ha minvat la il·lusió que surava a l’ambient.

A l’arribar, hem buscat un lloc per esmorzar i hem trobat un parc al costat de les runes de Tarraco. Hem esmorzat amb fam ja que havíem fet un llarg viatge en autocar. Ja amb l’estómac ple, ens hem endinsat a l’espai protegit de Tarragona.

Allà fora ens han rebut 4 guies,un per cada classe que ens han portat fins una maqueta del que havia estat Tarraco per tal d’ecplicar-nos la funció de cada espai i edifici. Tot seguit ens han ensenyat l’art romà a l’hora de construir una fortalesa.

Continuarà…

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Unes setmanes prehistòriques

Durant aquestes dos últimes setmanes hem estat treballant la prehistòria. Vam començar parlant  del  paleolític, la primera part de l’edat de pedra. En el paleolític es va iniciar el procès  d’hominització .

També vam aprendre que els nòmades van passar a ser sedentaris gràcies a la invenció de l’agricultura i la ramaderia que va aportar una seguretat alimentària. Això va fer créixer l’esperança de vida i va crear un augment de la població. 

Vam visualitzar molts fets sobre la prehistòria com ara:

-El Paleolític       

-Tecnologia i art en el paleolític                          

-La revolució neolítica

-La vida en el neolític  

 -L’edat dels metalls

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dia del treballador (dimecres 1 de maig)

El dimecres 1 de maig va ser el dia del treballador, un dia de festa per a l’escola Thau.

El dia del treballador es celebra perquè la gent del 1884, treballava més de 8 hores al dia, llavors a Chicago el congrés de Trade Unions, una associació de Nord-Amèrica,va decidir que el primer de maig, es faria una manifestació per expressar que fessin 8 hores de treball. En feien 12 hores o més. La policia, va detenir a moltes persones i van arribar a executar persones, és a dir van començar a matar.

A Barcelona i a Madrid, des del 1890, es celebra aquesta tradició. Però durant el Franquisme, es va prohibir durant un temps.

Aquest any, el dia del treballador ens ha anat bé perquè podíem descansar i estudiar una mica pels exàmens de la setmana.

                                                                      CHICAGO

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Com seria cinquè si fos un formiguer?

Nosaltres hem respòs aquesta pregunta. Hem aprofitat que el nostre tema de l’any és “Emili Teixidor” per representar l’hàbitat d’un dels seus personatges més famosos en l’entorn infantil: LA FORMIGA PIGA. Entre tots els companys de cinquè hem representat un formiguer. Tots amb el seu gust i la seva creativitat n’hem creat un amb els gustos de tots i ens hem donat compta que junts sóm millors.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La poesia

Aquesta setmana hem estat preparant els poemes pels Jocs Florals de l’escola.

Si  a la classe el poema el guanya una persona li donen una rosa, ja que Sant Jordi arriba. Si el poema és d’ amor i és el millor de l’escola guanya la Flor natural, si el poema és de pàtria guanya l’Englantina d’or, i si és parla sobre els valors guanya la Violeta de plata.

Dos exemples de poemes són aquests:

L’ amor és bonic
Pensar, sentir, estimar,
tot el que sent el meu cor
és un gran record
dels dies que he passat
 estimant el meu entorn.
 
Quan miro la bombeta gegant
que s’amaga rere la nit
penso en l’esperit
del meu estimat amic.
 
L’ amor és molt bonic,
tant bonic com ho és la posta de sol
d’un nou final del dia
 
Estefani  Greedy
 
 Ocell
Ocell que vola lliure
ocell que ho veu tot
ocell que vola lliure
però no diu cap mot.
 
No parla res,
però ho piula tot.
 
Tant si té urpes, cant o colors
l’ocell és meravellós.
 
No és petit com una puça
ni gran com un ós,
és brillant i formós.
 
Ocell que vola lliure,
ocell que ho veu tot.
 
Mr. Ocell
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ja ens fem grans

El dia 20 de març de 2013 vam anar a les classes 1rB i a 2nD per ensenyar-los a fer les palmes, més concretament un cuquet.

Els passos per fer les palmes eren els següents:

1-Vam separar en dos parts la palma.

2-Vam començar a fer el cuquet.

3-En acabar vam fer un llaç a la part superior i ho vam arrissar amb unes tisores.

4-I per finalitzar el cuquet el vam posar en una bossa transparent

Tots ens vam fixar amb la cara d’alegria de tots aquells nens i nenes.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ja arriba la pasqua!!

D’aquí dues setmanes ja ve la pasqua i també el diumenge de rams , la mona i la palma. A l’escola la nostra tradició abans de la setmana santa és que cada curs fa la seva pròpia palma. Aquest any a 5è ja las farem de debò.
A las botigues ja hi comencen a haver-hi les mones. Cada vegada les fan amb més xocolata i més bé !!!!!!!!!!!!! Com ara una pilota de futbol, hello kity, conills, de bob esponja, mikei mouse, etc.
Les palmes cada cop són millors. Normalment ho fem només amb trenes, però aquest any no.
Com a tradició els padrins ens regalen la palma i la mona que ens la mengem amb molta il·lusió. L’interessant de la pasqua és que no només mengem dolços i ens ho passem molt bé!!!!!!!! El que veritat és bo és que ens tornem a reunir amb la família i això ens encanta!!!!!!!!!

Esperem que us ho passeu molt bé per a la
PASQUA!!!!!!!!!!!!!!
Publicat dins de General | 6 comentaris

El fetges i la bilis

Us volíem comunicar que vam fer una dissecció, d’aquelles que dius “és una oportunitat i única”. I si, era la veritat! No podia ser més que una oportunitat que no la faríem mai més a la vida .

Consistia en : observar com actua la bilis en els greixos dels aliments.

Mètode:

1- Primerament vam observar el fetge i d’ell en vam fer un dibuix, assenyalant les seves parts .

2- En segon lloc vam fer una descripció ben detallada del fetge tenint en compte (el pes la forma, la mida, el color, el tacte, l’olor i elements del fetge que creiem interessants)

Després vam fer uns experiments :

3-Vam posar ¾ d’aigua en un tub d’assaig i una cullereta d’oli i vam comentar si era una barreja homogènia o heterogènia.

4-Seguidament vam sacsejar el tub durant una estona i el vam deixar quiet però sorprenentment va acabar en el mateix estat!!!!!! L’oli va recuperar el seu lloc.

5-Amb molt de compte vam treure la bilis de la vesícula biliar i la vam col·locar en un altre tub d’assaig amb oli i aigua i vàrem veure com la bilis dissol els greixos!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida musical

Aquest divendres 8 de març tot cinquè vam anar al Palau de la Música on varem poder gaudir de músiques de diferents països que es van representar amb sons que sorgien de la boca dels que cantaven.

A tots ens va sorprendre el mètode que feien servir per cantar; ens esperàvem un altre tipus de música: feta amb instruments de vent, de percussió o de corda. Tant com ens va sobtar el cant, també ho va fer els ritmes, perquè eren de països llunyans i nosaltres no els coneixíem.

Van cantar la música típica del Tibet, de Rússia, de l’Àfrica, de l’Índia, de
Suïssa, etc. Per acabar van cantar la cançó de “Corren” del grup de música “Els Gossos”,i per allà  mig espectacle van fer una imitació d’una bateria,que va encantar a tothom,que va demanar que repetís l’imitació.

Publicat dins de General | 1 comentari