Llegim a l’Espai Internet de TV3 que Cinescola és una web catalana que vol ajudar els professors a fer servir les pel•lícules com a eina pedagògica a l’aula. El seu objectiu és que els alumnes aprenguin a estimar el cinema, fomentar-ne la lectura crítica i reflexionar al voltant dels temes que es plantegen en la pantalla.
El projecte va néixer el 2004, i ara se n’acaba de reformar i actualitzar la presentació. Planteja una sèrie de títols, de totes les èpoques i de fàcil accés; dividits en dues grans categories: per a Primària i per a Secundària. En aquest segon cas, a més, troben 16 subdivisions, adreçades a les diferents matèries, com ara Naturals, Matemàtiques o Tecnologia. A Naturals, per exemple, selecciona 12 títols, com ara “King Kong”. De cada pel•lícula en trobem el tràiler i una sinopsi, i l’enllaç a un complet PDF, amb tot un seguit d’informació i de propostes d’activitats docents per fer a l’aula després del visionat.
També hi ha un apartat dedicat a recomanar llibres de cinema que poden ser útils a classe, un recordatori al crític Miquel Porter Moix, i un recull d’enllaços d’interès per la seva temàtica cinematogràfica. A més, a la part inferior de la web, s’hi han afegit quatre gran enllaços: El Rebost de Cinescola, adreçat als professors perquè publiquin les seves pròpies propostes sobre pel•lícules; Llenguatge Cinematogràfic, La Història a través d’Imatges i Didacticolite.
Com els mateixos responsables de la web defineixen, “es tracta de lluitar per trencar amb l’hàbit d’empassar-se pel•lícules sense pensar-les, sense acostar-se tranquil•lament, assossegadament a elles i gaudir de les seves imatges i de les seves propostes visuals, de les seves idees i de les seves advertències. Es tracta de dignificar el fet de veure una pel•lícula i de formar espectadors.”
Cinescola és una web coordinada per Ramon Breu, amb la direcció pedagògica d’Alba Ambròs i la direcció tècnica de Jaume Soriano.
Clica a sobre de la imatge, per tal d’accedir al lloc web: