HOGARTH: EL MESTRE DE LA SÀTIRA

hogarth la carrera de laprostituta

Una de les característiques de l’obra de William Hogarth (1697-1764) és la pintura sense cap mena d’idealització que realitzà dels seus contemporanis més “normals”. Sobresortí com a gravador i dibuixant, i ens deixà diversos exemples d’aquest gènere en les sèries titulades La carrera de la prostituta, pintada el 1731 i gravada l’any següent. Hi veiem relatats de forma satírica els episodis d’aquestes vides allunyades de les normes socials de la classe burgesa ( de ben segur que devien reflectir el món real de l’Anglaterra de llavors). A continuació, podem veure una de les seves escenes.

Aquest article s'ha publicat dins de PINTURA MODERNA i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *