HENRY FUSELI: L’ATRACCIÓ DE LA FOSCOR

henry fuseli El malsonL’artista i escriptor suís Heinrich Füssli (1741-1825, més tard s’instal.laria a Anglaterra i es canviaria el nom a Henry Fuseli) el podem situar dins el context del gòtic, per la seva atracció davant els temes fantàstics i sobrenaturals que dominaren la cultura britànica entre 1770-1830. Un dels quadres més coneguts fou El malson, de 1771. Hi apareix una dona turmentada oprimida per un diable repugnant davant la mirada misteriosa d’un cavall. S’ha dit que aquesta imatge va més enllà d’una mera escena de terror; simbolitzaria la manifestació dels desitjos no satisfets que s’amaguen darrere de l’atracció de l’home per tot allò relacionat amb l’horror.

Aquest article s'ha publicat dins de PINTURA MODERNA i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *