LA PINTURA “GALANT”: WATTEAU

watteau joc d'amorJean-Antoine Watteau (1684-1721) fou l’artífex de la transformació de la pintura francesa. Conegué l’èxit als vint-i-cinc anys, però no durà gaire: morí als trenta-set a causa de la tuberculosi. S’ha destacat de la seva obra una gran sensualitat i un sentiment de malenconia, que poden ser associats a la malaltia que patí. En els seus quadres,segons el professor Calvo Serraller, hi descobrim la iniciació al gaudi amorós, la música i el joc, tot dins de paisatges frondosos i bells protagonistes joves que semblen estar absortos en els seus plaers. Però gairebé sempre hi ha un regust amarg en aquesta alegria captivadora. Aquí podem contemplar el seu “Joc d’amor”.

Aquest article s'ha publicat dins de PINTURA MODERNA i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *