ROSSELLÓ-PÒRCEL: EL FOC DE LA PARAULA

ROSSELLÓ-PÒRCELBartomeu Rosselló-Pòrcel (1913-1938) fou el primer poeta mallorquí que no va escriure directament sota la influència de l’Escola Mallorquina de Costa i Llovera. Adoptà la novetat de les imatges sortides de l’avantguarda i va escriure una poesia molt interioritzada i hermètica, plena d’imatges i de noves metàfores. Imitació del foc fou el seu llibre de plenitud. El símbol del foc apareix sovint com una expressió de la lluita de contraris que el món és: llum contra obscuritat, existència-buit, etc. És un poeta que es pot incloure dins el corrent simbolista del primer terç de segle XX.

Aquest article s'ha publicat dins de POESIA i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *