LES AVANTGUARDES: LA RUPTURA VIOLENTA

georges-braqueDurant les primeres dècades del segle XX sorgeixen els moviments d’avantguarda, que pretenen trencar amb la tradició artística anterior. Van voler separar-se radicalment dels valors tradicionals de la racionalitat i el progrés. El llegat del passat es rebutjà de forma violenta. La novetat, l’originalitat, era en si mateixa un valor. Catalunya serà un dels llocs importants d’aquests corrents. D’aquí sortiran artistes tan reconeguts com Dalí o Miró. Pel que fa a la literatura, J.V.Foix i Salvat-Papasseit són dos dels escriptors que iniciaren aquest viatge, malgrat que després emprengueren un camí més personal.
Un exemple de pintura avantguardista és aquest quadre de Georges Braque titulat Cases a l’estaque.Si voleu veure més quadres avantguardistes (a més, comentats), cliqueu damunt de la pintura.

Aquest article s'ha publicat dins de PINTURA MODERNA i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *