INTEL.LECTUAL-PODER: UNA ALIANÇA DURANT EL NOUCENTISME

11a3-pratdelariba1L’any 1901 un partit acabat de fundar, la Lliga Regionalista, guanyà les eleccions municipals. Fou el pròleg de la gran victòria electoral de l’any 1907, quan la Lliga aconseguí la Diputació de Barcelona i Prat de la Riba n’esdevingué el president. Aquest tingué molt clara la importància de la cultura en una societat moderna. Per això engegà tot d’actuacions a favor de la catalana, amb la intenció de donar-li una normalitat institucional que fins llavors no havia tingut. Podem dir que pel que fa a aquest propòsit, hi haurà una col.laboració íntima entre la intel.lectualitat i el poder. El Noucentisme serà el moviment ideològic que justificarà i tenyirà les seves actuacions.

Aquest article s'ha publicat dins de IMATGES IV i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *