LLAR

CONARTE INTERNACIONAL PRESENTA UNA CREACIÓ AUDIOVISUAL COL·LECTIVA CREADA DURANT EL CONFINAMENT, COM A TANCAMENT DE CURS, QUE REFLEXIONA SOBRE EL SIGNIFICAT DE LLAR. 

La crisi de la COVID-19 no ha frenat el nostre compromís amb les arts com a eina per transformar la societat. Som conscients que són uns mesos difícils i que se n’obren d’altres plens d’incertesa, però és en moments així que cal fer un pas endavant per reivindicar com de necessari és el paper de les arts en el dret a l’educació de qualitat i en el dret a la participació cultural.

De l’abril al juny del 2020, alumnes, docents i artistes del projecte “Planters” de 9 centres educatius de Figueres, Girona, Salt i Sant Feliu de Guíxols hem creat, des de les nostres cases aquesta peça col·lectiva per recordar i redefinir el significat de la llar com el lloc d’acollida que voldríem que fos per a tothom. “Llar” és una reflexió col·lectiva entorn del què és sentir-nos com a casa. En un moment en que tothom s’ha vist obligat a tancar-se entre les parets dels nostres llocs de residència, reivindiquem la complexitat i diversitat dels espais, experiències, sensacions i persones que ens poden fer sentir o que podem identificar com a casa nostra.

La lletra original de la cançó ha estat creada per Maria Rodés a partir de les aportacions dels mestres i artistes participants. També la base musical és obra de la cantant juntament amb Anna Carné (violoncel) i Meritxell Genís (violí) com a artistes vinculades al projecte, i la col·laboració especial d’Aleix Tobías en la percussió. La coreografia va ser creada també per dues artistes del projecte, Georgina Avilés i Tania Ávila. Tots i els vídeos rebuts per part dels nens i nenes (i també dels mestres i artistes), han estat posteriorment editats, il·lustrats i animats per Nadir. Finalment, la gravació i la mescla de la cançó original s’han dut a terme a Music Lan Studios de seguida que ha estat possible un cop iniciat el període de desconfinament.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.