Formació/Inscripcions

El Programa Coeduca’t va acompanyat d’una formació de trenta hores de durada (Coeduca’t amb el currículum),  de caire pràctic, adreçada als centres educatius per les tres etapes (educació infantil, primària i secundària), perquè aquests puguin reflexionar i incorporar al projecte educatiu del centre, a la programació didàctica de totes les etapes i a les unitats didàctiques o projectes dels diferents àmbits, de manera explícita, la perspectiva de gènere, la coeducació i l’educació afectivosexual.

Per consultar l’oferta formativa i fer la inscripció, visiteu l’enllaç següent:

INSCRIPCIÓ ALS CURSOS

Formacions: Coeduca’t amb el Currículum. 

Cursos 1r trimestre: a partir de l’oct. 2021

  Cursos 2n i 3r trimestre:  a partir del febr. 2022

Formació: Coeduca’t al Centre.

Inscripcions: del 7 al 18 de gener 2022

Curs 2n  trimestre: a partir del febr. 2022

 

← Article previ

Article següent →

11 Comentaris

 1. Hola. Quan llegeixo “violència masclista” em fa pensar: no seria millor dir “violència de gènere” -o qualsevol altre opció-? Fent servir aquesta expressió, no estem discriminant els homes pensant que són els únics causants de la violència? També hi ha dones que provoquen fets violents cap als homes en l’àmbit domèstic o laboral i també caldria treballar-ho, oi? Tots els “ismes” (masclisme, feminisme, etc) són perillosos en sí mateixos, perquè són termes excloents.
  Gràcies.

  • Bon dia, el feminisme no exclou res precisament perquè té en compte l’opressió vers les nenes i les dones per ser-ho i lluita per la igualtat.
   El masclisme oprimeix i el feminisme allibera.

 2. Sara Domínguez Tejeda

  Bona tarda,
  sóc cap d’estudis d’una escola i m’agradaria saber com hem de procedir per poder realitzar la formació d’aquest programa.
  He vist que es fa telemàticament al gener la formació Coeduca’t amb el currículum però no sé si és aquesta la que hem de realitzar o una altra.

  Moltíssimes gràcies per avançat i moltíssimes felicitats per un programa tan ben fet.

  Atentament

  Sara

  • Pilar Badenas Navarro

   Hola! Moltes gràcies per la teva aportació.

   La violència masclista és definida per les Nacions Unides com aquells actes vers les dones i nenes que puguin tenir com a resultat un dany o patiment físic, sexual o psicològic per a la dona, així com les amenaces d’aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de llibertat, tant si es produeixen a la vida pública com privada.

   Violència masclista també és el terme que ha usat el Parlament de Catalunya per regular el marc normatiu en relació amb la violència contra les dones. La Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista, utilitza l’expressió violència masclista perquè considera que el masclisme és el concepte que de manera més general defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per la societat com a superior.

   La violència masclista, doncs és el terme que s’utilitza per caracteritzar l’abast de la normativa. La violència masclista, a diferència de la de gènere, segons la llei, pot manifestar-se en diferents àmbits: en la parella, en l’àmbit familiar, en el laboral i en el social o comunitari.

   És cert, però, que malauradament, existeixen molt tipus de violència i que en el marc de l’escola s’han de prevenir i eradicar qualsevol d’elles, educant en el respecte, la diversitat i la convivència en qualsevol àmbit.

  • Pilar Badenas Navarro

   Hola Sara!
   Moltes gràcies per la teva valoració!
   De cursos de formació se’n fan dos per trimestre i per servei territorial. Els períodes d’inscripció des de la pàgina de l’Xtec, s’obren dos cops l’any, al mes de setembre i al gener. De totes maneres, si t’interessés, et podries posar en contacte amb el CRP de la teva zona per preguntar si hi ha alguna plaça lliure en el segon curs del primer trimestre.
   Quan es tornin a obrir les inscripcions al gener publicarem al blog els enllaços directes per poder-vos inscriure.
   Coordialment!

   • Mil gràcies Pilar!
    Estarem al cas.

    Atentament

    Sara

   • Bon dia, la formació és per docents d’educació a escoles i instituts?
    No sóc docent però sí educadora social amb adolescents i la formació és molt interessant i m’agradaria accedir-hi.
    Gràcies!

    • Pilar Badenas Navarro

     Bon dia Cristina!
     Ens sap greu però de moment la formació és només per les docents i els docents de les escoles en les seves tres etapes obligatòries: infantil, primària i secundària.
     Moltes gràcies!

 3. Bon dia!!

  Si he fet la formació de Coeduca’t al primer trimestre, hi ha una segona part? O altres opcions de formació?

  Moltes gràcies!

  • Pilar Badenas Navarro

   Bon dia!
   Estem preparant altres opcions per poder continuar la formació, però en aquest moments s’estan elaborant. Si vas consultant el blog hi trobaràs les novetats quan estiguin preparades. Moltes gràcies!

 4. Bon dia,

  només es poden inscriure les persones que estiguin treballant actualment o també docents de la borsa d’interins sense substitució vigent que els interessi conèixer el programa de primera mà.

  Gràcies

Deixa un comentari