Una sèrie televisiva etimològica: ASYLUM


“American Horror Story: Asylum”, és el nom de la segona temporada de la famosa sèrie de televisió americana “American Horror Story”. Va ser estrenada el 17 d’octubre de 2012.


És una sèrie de por, misteri i drama que ens situa a la Institució Mental Briarcliff , al  1964 i ens explica la terrorífica història de pacients, metges, infermeres i més personatges que passen per aquest asil.

Es centra en la història de Kit Walker, un home comú típic americà , a qui  confonen amb l’ assassí de la seva pròpia dona i és enviat a aquest manicomi, on s’hi troba en situacions d’ horror, injustícia i també de patiment. També una altra protagonista és Lana Winters.

Kit Walker

El títol prové de la paraula llatina asylum – i  que vol dir “refugi, asil ” o, en aquest cas, “manicomi”. La pervivència clàssica la  trobem  en el nom de la sèrie i en el subtítol: Asylum: Americam Horror Story

Asylum: del llatí asylum-i, que significa refugi, asil.

Horror Story: del llatí horror-oris , que significa por.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zAwFXPhSzNg[/youtube]

Felipe Avendaño – 1r batx. D

Aquest article s'ha publicat dins de Etimologia, General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Una sèrie televisiva etimològica: ASYLUM

 1. Mireia Pastor diu:

  Personalment no he vist mai aquesta sèrie, ja que no m’agraden de por, però sembla molt interessant ara que he vist el trailler i potser algun cop li faci una ullada. El nom crec que està molt encertat per la seva temàtica.

  Mireia Pastor

 2. ramonmenac diu:

  Hola!
  Aquesta pel·lícula em sembla molt interessant pel que he llegit, és de terror i està relacionada amb un conjunt de fets de terror i injustícia i patiment que li succeixen al personatge, crec que deu estar molt ben treballada i realment té molt bona pinta, promet com a bona pel·lícula.
  Jo personalment recomano que la mireu.

  Ramon

 3. aleixsoto diu:

  La paraula esta ben trobada, la pel·lícula sembla interessant i farà por, segurament la veuré alguna dia perquè veien els 30 segons veig que és per passar veritable por. El nom asylum que vol dir “asil”, veien la peli,no és un refugi segur.. però per això es una pel·lícula de terror.

  Aleix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *