I Concurs de Fotografia Mitològica Sant Jordi 2014

Aquest curs hem celebrat amb molt èxit el primer concurs de fotografia mitològica adreçat a tots els alumnes de l’INS Lluís de Peguera. El concurs s’ha emmarcat dins les activitats de la Diada de Sant Jordi.

En aquesta primera edició hem rebut la participació de la gran majoria dels alumnes del Centre, tant de diürn com de nocturn, que han aportat una gran varietat de fotografies originals i retocades digitalment que podreu veure una mica més abaix.

Les bases del I Concurs les podeu consultar en aquest enllaç.

A continuació, podeu veure el resultat final de cada curs:

També podeu consultar tot el recull a Facebook

Aquest curs hem compartit un dia tan important com és Sant Jordi amb l’ INS  Maria Aurelia Capmany  i l’INS de Premià de Mar. El resultat d’aquesta pràctica compartida el trobareu  aquí.

captura

Esperem  que us agradin i que hi deixeu els vostres comentaris.

Aquest article ha estat publicat en Diurn, General, Mitologia, Nocturn. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

14 respostes a I Concurs de Fotografia Mitològica Sant Jordi 2014

 1. INS d'Auro rpoyato diu:

  Discipuli et discipulae, multum beata sum !!!
  Us felicito per la feina feta, per l’interès que heu posat i pel vostre compromís.
  Rocío

 2. yousrarbii diu:

  M’ha agradat molt la imatge dels “candaus de venus” per com es representa el seu naixement en l’aigua i que pot simbolitzar també la puresa i la bellesa, i els candaus que representen tots els homes que estan enamorats d’ella, per la seva bellesa.

  M’ha agradat la de “les pomes d’Atalanta” per com les tres pomes representen les pomes que Hipòmenes li donava a Atalanta tirant-les per terra i que ella les recull per poder-la conquistar.

  Yousra rbii

 3. avendafelipe diu:

  De 1r de batx. m’agrada molt “Amor i Venjança” ja que es veu bastant bé representat el naixement de Venus al mar i a la vegada el de les Eris. Està molt ben fotografiada i, també perquè, personalment sóc un admirador d’Afrodita.

  De 2n de batx. trio la de “Les escales de l’Olimp” perquè està bastant clar el seu significat i representa el camí que hem de seguir per trobar la divinitat desitjada.

  De 2n de batx. nocturn m’ha impactat la de “Sísif” perquè em sento identificat ja que des que era petit he tingut un malson, que encara avui en dia el continuo tenint, on passava una cosa molt semblant a la del seu mite i mai m’hi havia parat a pensar. Entre totes la meva guanyadora seria aquesta pel gran significat que té per a mi.

  Felipe Avendaño Pirazán

 4. wildercarrion diu:

  Mirada Petrificadora
  La foto que em sembla més bonica i que s’entén millor, de 1er batxillerat és la “mirada petrificadora” ja que a primera vista es veu que és Medusa, també m’agrada que sigui amb tecnologia i la idea està ben pensada, amb la llum que simbolitza la mirada de la medusa i els cables les serps del seu cabell.

  Wilder Carrión

 5. ramonmenac diu:

  1R BATX La fruita prohibida, m’agrada molt aquesta imatge perquè crec que la magrana reflecteix la fruita prohibida i està molt ben buscada.

  2N BATX: Dafne, He triat aquesta imatge perquè és molt original i creativa.

  2N BATX NOCTURN: La flor de Dionís, la flor de Dionís és una imatge molt bonica i la flor està al mig de la natura, la fa més especial.

 6. tumorenita diu:

  1. Jo trio la fotografia “Amor i venjança”. En aquesta imatge podem observar un paisatge on ens mostra una part del mar i un altre dels arbres. Un espai simbolitza el naixement de Venus i l’altre la venjança. L’únic fill de Terra capaç de venjar-se d’Urà, va ser Cronos. Ell va tallar-li els testicles al seu pare i els va llençar a l’aigua. La barreja de l’aigua i el semen va sortir Venus i de la barreja del semen i la terra van sortir les Erínies (divinitats de la venjança).
  2. Trio “les escales de l’Olimp” ja que aquesta imatge està molt ben elaborada ja que utilitza una perspectiva correcta i simbolitza el llarg i costós camí fins a l’Olimp, el palau dels Déus. Els esglaons impliquen els entrebancs que aparèixen en el camí.

 7. aleixsoto diu:

  1BTX= Amor i venjança: M’agrada perquè el mite d’Afrodita, el Cel deixava molt cops embarassada a la terra però el cel no volia que nasquessin així que la terra va voler demanar dins seu qui s’oferia a acabar amb el seu pare. Només Cronos es va oferir i va tallar els testicles al seu pare. De la sang i la terra van sorgir les Eris, deesses de la venjança i del semen i l’aigua va sorgir Afrodita la deessa de l’Amor. Com ho relaciona amb el mite i per com es venja, i la foto és espectacular.

  2BTX= Medusa: M’agrada també el mite de la Mesuda perquè en mitologia grega, Medusa era un monstre femení la mirada del qual convertia la gent en pedra. Algunes referències clàssiques la descriuen com una de les tres germanes Gòrgones –Medusa, Esteno i Euríale–, i ella era l’única mortal. i la foto és molt bonica, original i retocada.

  2BTX NOCT= Persèfone: En la mitologia grega, Persèfone era una deessa, filla de Zeus i de Demèter, que es va haver de casar amb Hades i es va convertir en deessa dels inferns i aquest mite m’agrada i la foto és molt original davant l’arbre.

  Aleix Soto

 8. carlagonzalez diu:

  De la primera representació, la de 1r de batxillerat, voto la de ‘La mirada petrificadora’ perquè crec molt enginyosa la idea de posar uns cables com els cabells de medusa, molt sòlid el seu tacte i donen la sensació de moure’s per soles. També, m’ha agradat que s’utilitzés una bombeta o llum com una representació de la mirada encesa, s’endinsa en la teva mirada i et deixa sense sentits.
  De la segona presentació voto per ‘Les pomes d’Atalanta’ perquè és bona idea posar de fons un arbre representant la força obtinguda per ella durant els anys a més de la mà amb la posició de llançament de les pomes. Està molt ben fotografiada.
  De la tercera presentació trio Sísif ja que veig la pedra que ha de transportar eternament fins dalt d’una muntanya, però quan està a punt d’arribar al cim i descansar, torna a caure i ha de retornar a forçar-se. Es pot visualitzar amb bones condicions l’etern càstig.

  Carla Gonzàlez

 9. annamontenegro diu:

  Personalment trobo molt adient la primera foto de 1r de BATX “Els candaus de Venus” ja que representa molt bé que Venus és la deesa de l’amor i a l’hora que va ser nascuda al mar.
  De 2n de BATX trobo molt representativa la primera: “Les pomes d’Atalanta”, a part de l’originalitat de la foto, mostra clarament les tres pomes, el més important del mite.

  Anna Montenegro 1r BATX D

 10. cordoba97 diu:

  De 2n de batxillerat he escollit ”L’entrada d’Hades. L’arribada de l’hivern”. És una fotografia molt bonica i m’ha agradat molt la manera en què es veuen les flames ja que em sembla que representen molt bé l’entrada a l’invern.
  També m’ha agradat la fotografia de ”La caixa dels trons” ja que realment sí que me la puc imaginar com la caixa de Pandora que va desencadenar tots els mals que corren per la terra, menys la esperança que per això es diu que és l’últim que es perd. Es un mite molt bonic.

 11. mireiapastor diu:

  Hola!
  La fotografía que més m’agrada de 1r de batxillerat és la de la Fruita Prohibida perquè trobo que és una fotografía molt ben feta, ja que és veu les mans d’una noia amb una magrana a la mà. El mite grec diu que si vas a l’infern i et menjes una magrana gran, ja no podràs tornar mai més. És el que li va passar a Persèfone enganyada per hades.
  De les fotografíes de 2n de batxillerat la fotografía de Locus Amoenus perquè et dóna un sentiment de tranquilitat i pau. Locus Amoenus significa significa un lloc agradable, que és el que transmet la fotografía.
  Però totes estàn molt ben fetes!

  Mireia Pastor 1r de batx.

 12. saralozano diu:

  1. Trio la fotografía de “la mirada petrificadora” ja que penso que la imatge està totalment relacionada amb el títol. A més, aquesta fotografía es original ja que utilitza elements semblants al físic de Medussa. Els cables representen el cabell d’aquesta dona i la lluna destaca simbolitzant la mirada que transformava a tothom que la mirava en pedra. Els colors fúnebres també donen sentit a la imatge.
  2.Trio com a imatge de segon “Sísif” ja que es la que més m’ha cridat l’atenció. Aquesta imatge simbolitza al rei Sísif i el seu càstig. En la imatge podem observar com dues mans agafen una gran pedra que reflecteix el mite al qual pertany. Aquest home va ser castigat pels Déus eternament. A l’infern Sísif va ser obligat a empènyer una pedra enorme pendent amunt per una muntanya, però abans d’arribar al cim la pedra sempre rodava cap avall, i Sísif havia de tornar a començar de nou des del principi.

 13. cordoba97 diu:

  De 1r de batxillerat la fotografia que més m’ha agradat és la de ”La mirada petrificadora” perquè crec que representa molt bé a Medusa, penso que es veu clarament que és ella a la que representa perquè els cables són com els seus cabells que es movien sols.

 14. Retroenllaç: Anònim

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *