Benvinguts al bloc de Cicle Inicial de l’Escola Riumar!

benvinguts.jpg

Com bé sabeu, durant el curs anirem penjant les fotos i activitats que fan els vostres fills i filles a classe i a l’escola. Per tal que pugueu trobar fàcilment els articles, hem creat una pàgina per a la classe de primer i una altra per a la classe de segon (a les pestanyes de dalt). Els articles de cursos anteriors dels alumnes que ja no estan a Cicle Inicial, es podran veure sempre que vulgueu a la pàgina de Cursos anteriors.

També podreu trobar informació i dates destacades en el calendari de la dreta d’aquest blog.

Gràcies per la vostra visita i col·laboració.

Les mestres de Cicle Inicial, M. Carme i Sarai

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Nou bloc de la classe de 2n

Benvolgudes famílies, us emplaço a visitar el nou bloc de 2n La classe de Sarai. En ell podrem compartir les activitats que anem fent a la nostra classe. A continuació us poso l’enllaç. Moltes gràcies i disculpeu el retard.

blocs.xtec.cat/cinicialsarai

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Festa índia de fi de curs

No podia ser menys, el darrer dia de curs hem fet una gran festa índia. Vestits amb la camiseta tintada de les colònies i el seu plomall, els xiquets de cicle inicial hem fet un gran esmorzar al voltant del nostre tipi de la classe, i envoltats de tòtems, màscares, i altres estris indis. Hem mirat pel·lícules i cançons, hem recollit tot el nostre material que hem portat al llarg del curs i ens hem acomiadat amb una foto de la gran tribu índia de 1r. I de 2n.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TEATRE “LA DUNA”

Divendres 29 de maig els usuaris del centre La Duna van vindre a fer-nos una explicació de les diferents tribus índies als alumnes de 1r i 2n. Ens van regalar uns collarets que havien fet ells mateixos amb macarrons pintats i ens van pintar la cara. Ens ho vam passar molt bé. Moltíssimes gràcies, va ser una tarde molt bonica.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Colònies a Can Fortet, Capafonts

La setmana passada, els xiquets i xiquetes de primer i segon de l’escola, acompanyats de les tutores Sarai i M.Carme i el mestre Francesc, van estar dos dies de colònies a Mas Fortet a Capafonts. Van sortir de l’escola a les 9:10 i van fer el desplaçament en autocar i van arribar a la casa el dilluns 1, a les 11:10 h. En arribar els esperaven els monitors, amb qui van conèixer l’entorn de la casa. Van dinar de picnic a l’ombra i per la tarda van realitzar diverses proves relacionades amb el projecte dels indis: taller de maquillatge, gimcana de proves, tipi, tintar camisetes, fer collarets i polseres. Abans de sopar van preparar les habitacions i per grups van parar les taules. Sopar i de nou activitats amb piles per la nit. A dormir a partir de les 23 h i al matí, esmorzar i de nou activitats amb els monitors fins a hora de dinar. Després de dinar, comiat del cap ós pelut i cap a casa en autocar, on vam arribar a partir de les 17 h.

Dos dies molt divertits i plens d’activitats… vegeu les fotos!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Visitem la biblioteca

A la Biblioteca Municipal fan una exposició de llibres sobre l’amor i els diferents tipus d’amor que podem sentir. Els alumnes de Cicle Inicial vam anar a visitar-la el dimecres 6 (2n) i dijous 7 de maig (1r) a la tarde. Va ser molt xula i ens ho vam passar molt bé. Vam aprofitar per mirar altres llibres. I sabeu què? N’hi ha un munt de llibres!!! Molts ja són socis però els que encara no ho són, seria interessant que us en feu perquè dóna l’oportunitat als nens de llegir llibres del seu interès i de forma gratuïta. Moltes gràcies a Mari Neus per l’exposició i les explicacions que ens va fer. Esperem que els nens i nenes et facin visites molt sovint.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PLANTEM UN ARBRE

El passat dimarts 21, els alumnes de 1r i 2n vam plantar una morera a l’aparcament de l’escola per tal de reposar el que s’havia trencat a causa del vent.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

REGUEM L’HORTET

El divendres 17 d’abril dos alumnes de 1r i dos de 2n vam sortir a regar l’hort de l’escola…

Publicat dins de General | Deixa un comentari

VISITA al centre residencial LA DUNA

El passat divendres 13, els alumnes de Cicle Inicial vam fer una sortida una mica especial, vam visitar el centre residencial La Duna, un centre on hi resideixen persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de conducta. La idea va sorgir de Noelia, la mamà d’Adrià Gisbert, de 2n, qui treballa en aquest centre i que es va oferir a realitzar un activitat de teatre per als alumnes de Cicle Inicial, amb els usuaris d’aquest centre, relacionat amb el projecte dels indis que estem fent. És per això que vam pensar que, aprofitant que el divendres feien jornada de portes obertes, estaria bé visitar qui són, on viuen i quines activitats fan els usuaris d’aquest centre. I tot va ser dit i fet. Va ser una visita molt profitosa en tots els sentits. Aquí en podeu veure unes imatges.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els indis, el projecte de Cicle Inicial

Moltes famílies us preguntareu, què és això del projecte?  Podem dir que un projecte interdisciplinari és una metodologia de treball que comporta treballar els continguts curriculars d’una manera flexible i globalitzadora, tot potenciant estratègies d’organització de la informació, de planificació i de síntesi.

El projecte es desenvolupa a partir d’un tema escollit pels propis alumnes, en funció dels seus interessos.  Són els mateixos nens els que van construint i ampliant els seus coneixements sobre el tema escollit, partint dels seus coneixements previs i dels que ells volen aprendre, buscant informació, traient conclusions sobre aquell tema, sense deixar de banda els objectius propis de la programació com és la lectura, l’escriptura, les matemàtiques i les altres àrees curriculars. El paper del mestre és el de guia i conductor en aquest procés d’aprenentatge.

A final de curs, els alumnes de Cicle Inicial  realitzarem unes colònies a una masia de la localitat de Capafonts i  hem volgut relacionar el projecte que anem a començar amb els possibles tallers que ens oferien a la casa de colònies on anirem.  Hem exposat als alumnes quins eren aquests tallers i tots junts , els alumnes de 1r i els alumnes de 2n. hem votat el taller que més ens agradaria realitzar i en el qual basarem el nostre projecte. El taller més votat per la majoria d’alumnes ha estat Els indis, i sobre aquest tema realitzarem el nostre projecte, tant els alumnes de 1r. com els de 2n, cada classe evidentment, atenent als interessos dels seus alumnes, partint dels coneixements que tenen sobre el tema  i treballant allò que volen saber. Per tant, serà curiós observar com, tot i treballar el mateix tema, poden sortir dos projectes totalment diferents.  Ho podeu anar seguint a lesrespectives pàgines  de 1r. i 2n. d’aquest bloc.

indis

Heu de saber també que per desenvolupar el projecte necessitarem la col·laboració de les famílies. Per això des d’aquest bloc us encoratgem a participar amb nosaltres i que en disfrutéssim tots plegats. Que els adults sàpiguen i s’interessin, ajuda a que els nens també vulguen saber.   Ànims tribus!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Rua de Carnaval

Divendres 13 per la tarde vam celebrar la rua de Carnval. Els alumnes i mestres anàvem disfressats de diferents estils musicals, i 1r anàvem vestits de raperos i 2n de country. Ens ho vam passar molt bé, passejant pel poble amb la Batutam. Els pares i els veïns sortien als carrers a veure’ns! Les disfresses van quedar molt xules i originals, gràcies mares, pares, iaies, padrines…

La tarde va acabar molt bé, l’AMPA ens va convidar a esmorzar i vam perdonar al Rei Carnestoltes de ser cremat, així l’any que ve ens vindrà a veure amb més ganes!

Publicat dins de General | Deixa un comentari