Els indis, el projecte de Cicle Inicial

Moltes famílies us preguntareu, què és això del projecte?  Podem dir que un projecte interdisciplinari és una metodologia de treball que comporta treballar els continguts curriculars d’una manera flexible i globalitzadora, tot potenciant estratègies d’organització de la informació, de planificació i de síntesi.

El projecte es desenvolupa a partir d’un tema escollit pels propis alumnes, en funció dels seus interessos.  Són els mateixos nens els que van construint i ampliant els seus coneixements sobre el tema escollit, partint dels seus coneixements previs i dels que ells volen aprendre, buscant informació, traient conclusions sobre aquell tema, sense deixar de banda els objectius propis de la programació com és la lectura, l’escriptura, les matemàtiques i les altres àrees curriculars. El paper del mestre és el de guia i conductor en aquest procés d’aprenentatge.

A final de curs, els alumnes de Cicle Inicial  realitzarem unes colònies a una masia de la localitat de Capafonts i  hem volgut relacionar el projecte que anem a començar amb els possibles tallers que ens oferien a la casa de colònies on anirem.  Hem exposat als alumnes quins eren aquests tallers i tots junts , els alumnes de 1r i els alumnes de 2n. hem votat el taller que més ens agradaria realitzar i en el qual basarem el nostre projecte. El taller més votat per la majoria d’alumnes ha estat Els indis, i sobre aquest tema realitzarem el nostre projecte, tant els alumnes de 1r. com els de 2n, cada classe evidentment, atenent als interessos dels seus alumnes, partint dels coneixements que tenen sobre el tema  i treballant allò que volen saber. Per tant, serà curiós observar com, tot i treballar el mateix tema, poden sortir dos projectes totalment diferents.  Ho podeu anar seguint a lesrespectives pàgines  de 1r. i 2n. d’aquest bloc.

indis

Heu de saber també que per desenvolupar el projecte necessitarem la col·laboració de les famílies. Per això des d’aquest bloc us encoratgem a participar amb nosaltres i que en disfrutéssim tots plegats. Que els adults sàpiguen i s’interessin, ajuda a que els nens també vulguen saber.   Ànims tribus!

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *