JA HEM FET LA PRÀCTICA CENTRAL

Desprès de treballar preparant el guió, d’haver fet les localitzacions i de programar la gravació ens ha sortit una pràctica força reeixida, cada un de nosaltres ho ha viscut d’una manera diferent, però tots amb il·lusió i emoció.

PREPAREM EL GUIÓ

guió3guióguió4

guió5 guó2

GRAVEM

ANECS ANECS2ANECS3ANECS4101_0167-640×480.jpgBUS1BUS3BUS5BUS6

LAS NOSTRES VALORACIONS

Xavier Casado
Al principi vam pensar el lloc i vam decidir que aniríem a la plaça del bus. Va anar molt bé la primera toma va ser a una illeta que estava davant de on s’espera la gent per quan vingui el bus i ens va costar molt però tot va anar molt bé. Vam acabar amb molt fred i molt tard, ja sabíem algunes coses com per exemple a fer servir la càmera ja que era la mateixa que la dels minuts Lumiere però també vam aprendre moltes coses com per exemple a fer millors plans. Amb el actor ens va costar molt perquè mirava a càmera i era molt fals perquè feia moviments molt falsos. Al guio final va quedar molt diferent de el principi i el dia del rodatge vam canviar les escenes i saltar escenes. Durant el rodatge van venir molts autobusos, els càrrecs van estar molt bé i els càrrecs eren: Director, càmera, perxista, ajudant, escrit i claqueta i van ser molt divertits.

Valoració:

Va anar molt bé va ser molt divertit però va ser molt cansat perquè vam estar desde la 1 del mig dia fins les 6 de la tarda però va ser molt emocionant va venir la tele!!!! Al final va sortir molt bé i va ser una feina molt divertida.

PAU PUJOL

M’ha agradat i divertit molt. Crec que ha anat molt bé, però el meu grup,

l’A 2, ha anat una mica just de temps, des de la preparació fins al muntatge, passant per la gravació.

El material que ens ha sortit no era ben be el que esperàvem, però millor. Ens va saltar plans i en vam afegir d’altres quan gravàvem. Vam començar a pensant el personatge, quines coses li agradaven i com era. Desprès vam pensar com seria el guió i de que aniria la història. La propera sessió vam seguir parlant del guió. L’altra ja vam gravar.

Al principi l’actor ens va quedar forçat i fals, cosa que va quedar malament. A mesura que anàvem gravant l’actor anava millorant i, al final, hauria quedat bé, si no fos perquè l’últim pla vam acabar massa ràpid.

Alguns plans els vam fer molt bé i només els vam haver de gravar una sola vegada, però altres molt malament i els vam haver de repetir 6 vegades.

La nostra espera tractava d’un nen anomenat Marc que esperava una amiga que havia de baixar d’un autobús.

Com que érem 7 no tothom va poder passar per tots els càrrecs (director, so, script, claqueta, ajudant i càmera.

Crec que en general va no va quedar ni bé ni malament.

AINA

Abans de gravar, vem fer el guió, i quan ja teniem tot preparat, vem anar a gravar la pràctica central. La unica que no passava per: director, càmera, so, perxa i script era l’actriu, l’actriu era la Glòria. El guió tracta que la Glòria espera el bus en teoria dints el bus venia el seu amic, però al final no venia, quan venia el bus ella s’aixecava sempre estava contenta a que vinguesi, però al final es posa nerviosa. Algunes ecenes es tenien que repetir dos o tres vegades, vem fer vuit ecenes en total de la pràctica central.

La pràctica m’hagradat molt, he apres el que era script, m’ho he passat molt bé, el guió es molt xulo i la pràctica també. Quan he passat per: directora, càmera, so, perxista i script m’hagradat molt partisipar en tots els temes i tots son divertits.

GLÒRIA

L’ESPERA

Abans d’anar a gravar, vam fer tot el guió. Un cop va estar tot preparat, vam poder anar a gravar.

Hi havia un actor, un càmera, un director, el de so i l’script, tots aquests menys l’actor, ens els anàvem canviant.

Va estar molt bé, crec que tots ho vam gaudir molt. Algunes escenes les vam repetir 2, 3 ó 4 vegades, per qualsevol cosa que no acabés de quedar bé.

Jo era l’actriu, a mi sempre m’ha agradat molt actuar, i aquesta oportunitat em va agradar molt. La protagonista estava esperant a un bus, a dins del bus hi havia d’anar el meu amic, però aquest no el feia ningú (ningú feia de nen). Tots els grups feien una espera diferent, la nostra s’assembla una miqueta a un altre grup.

Va haver-hi una escena que jo no havia d’actuar, que estàvem gravant el que jo mirava, i una de les coses que mirava eren els gronxadors, doncs en aquesta escena vaig fer de directora, i totes les altres escenes feia d’actriu.

He après moltes coses: com per exemple la feina del director, no tenia clar que ell havia de dir-li a l’actor el que havia de fer, i altres coses així, però en general ja m’ho imaginava tot (de pel·lícules, coses que havia sentit,…), però amb aquesta pràctica també he après coses noves.

PAU MONROY

Vam triar que l’actor seria una noia, després ens van dir que hauria d’anar d’una espera, vam fer el guió pensant en la personalitat que havíem triat.

Quan vam acabar el guió, vam anar a filmar.

En cada pla canviàvem els rolls (càmera, script, director, ajudant i so) menys l’actora.

Algun pla el vam tindre que repetir. Anava de que una noia esperava a un amic, que havia de sortir de l’autobús, però al final no arriba.

He apres a veure més el color, a muntar un pla, els papers d’una pel·licula i la seva funció, …

TOMÀS

Una espera una espera una espera una espera una espera

Ens vam dividir entre dos grups A i B. Cada grup va escollir el caràcter del seu personatge i llavors vam tornar a dividir-nos en quatre grups. 2 gravaven una espera de l’autobús i l’altre meitat feien l’espera d’un noi per donar-li la mà a la seva estimada.

Primer vam muntar un petit guió amb dibuixos i lletres .

Desprès vam transformar fins tenir l’argument , un cop el teníem varem dibuixar un Stori Board.

Un cop decidit qui representaria l’actor principal vam anar a descobrir el nostre entorn i vam decidir on gravaríem, vam mirar l’espai i vam decidir paleta de colors.

Ens vam trobar tot l’equip per fi podíem gravar!!!!!!!

Hi havia un full amb els càrrecs rotatori (el de l’actor no!). teníem: claqueta, càmera, ajudant, scrip,actor, director i so!!!!!!

Hi havia plans que es repetien 6 o 7 vagades .

Un cop tenia tot gravat vam muntar-ho amb el premier (retocar-lo).

OPINIÓ PERSONAL:

Finalment va quedar bé, no tenen música!

La gravació va durar 2 ó 3 hores.

Vaig aprendre moltes coses sobre el cinema i comes fa servir totes les màquines!

Ara a gaudir!

CHRISTIAN

La pràctica central va estar be primer vam fer grups, desprès entre tots em escollit com seria el personatge ,ens vam separar per grups i vam escollir on es faria la pràctica, com seria el guio ( ja ens avien dit que era una espera)qui seria el protagonista, …

Abans de ficar-nos a grava vam dir qui seria el director, la càmera, l’escript, …

Ninguna acana ens va sortir a la primera.

A estat be però no me quedat satisfet.

2 Respostes a “JA HEM FET LA PRÀCTICA CENTRAL”

  1. Tomâs98 Diu:

    Relaciò espera i colors: el video de la espera de l’autobus 2 intenta relacionar els punts de colors amb els moments tristos alegres la resta ho eu tingut en conta?

  2. victór Diu:

    Molt bon L’ESPERA,,,,, mola

Deixa una resposta