Minuts a punt?

Filmar el nostre minut ja ens està portant uns quants mal de caps: On? Com? Quan? I el so? Ens deixaran? Això s’hi val? No estarà molt vist? No estarà mal vist? De moment, hem tingut aquestes idees:

JAUME: Picat sobre la caixa d’un supermercat en el moment en què algú va a pagar amb el carretó ben ple de productes i el caixer comença a passar-los pel codi de barres.

BRUNA: a) La gent de la terrassa de la Plaça del Bus, amb la font i el bus al fons. b) La façana de la biblioteca amb el contrast de la canalla jugant a la plaça i al fons la gent dintre de la biblioteca estudiant, estàtics.

JONATHAN: Soldadura de ferros al taller d’en Vidal.

CLARA: a) El mercat de Ribes (mercadillu). b) Una classe (correcció d’un examen).

JÚLIA: a) Arribada i sortida de l’autobus de linia a la parada de la gasolinera (quan hi hagi algun viatges esperant per pujar-hi). b) Parada de taxis quan arriba algun client, parla amb el taxista, puja al cotxe i el taxi marxa. c) La botiga de chuches mentre algú hi entra a comprar: festival de colors!

3 Respostes a “Minuts a punt?”

 1. cinecurs Diu:

  Què bé que ja teniu idees!! Ara és qüestió de treballar-les, anar als llocs i veure si podria funcionar com un minut o no. Aneu, cronometreu amb les mans mantenint un enquadrament fixe i veureu molt clar si funciona, si hi passen moltes coses i transformacions.

  Jaume, com és el supermercat? És un gran supermercat amb tota la línia de caixeres (amb la qual cosa tenim molts termes on passen accions paral·leles) o és un supermercat petit i llavors només tenim una sola acció? Pel que dius em fa l’efecte que és un supermercat gran. Has demanat per filmar-hi? Per què dius de fer un picat? D’aquesta manera, tenim la possibilitat de tenir un fons on també succeeixin coses (gent que passa, gent que se’n va o entra al supermercat, gent que compra, les altres caixeres, etc)? Ara toca anar al supermercat i veure de quina manera hi ha més transformacions dins del minut. L’acció és molt clara i pot anar bé per donar entrada i sortida a un minut.

  Bruna, m’agraden les dues idees com a localitzacions. Ara el que hauries de veure és quin és el nucli d’acció del minut. Per exemple, filmaràs la terrassa just quan la gent arriba, quan està menjant, quan està prenent un cafè, quan el cambrer està posant les taules a fora? O el que marcarà l’inici i fi del pla serà l’arribada del bus que hi ha al fons? Has de pensar de quina manera podem tenir una acció amb començament i final. Aquesta idea m’agrada molt!! Ara es tracta de que vagis a estudiar-la per veure quan la filmaràs (hora del dia i començament i final). Pel que fa a la idea de la bilbioteca també pot ser maca però passa una mica com l’anterior, has de pensar el nucli d’acció del minut. I veure què funcionaria més. I si la càmera està a la biblioteca? Què passaria? I si està a fora, quan començaria o quan acabaria?

  Jonathan, m’agrada molt la idea! És molt maca!! Ara la qüestió és anar al taller i, a part de demanar permís, estudiar bé com treballen. Quan tarden en fer les accions (per poder incloure el màxim de moviments dins del minut), des de quin lloc podem tenir més termes dins del pla, etc. També hauràs de preguntar a quina hora del dia tenen més feina, etc.

  Clara, a mi m’agrada molt més la idea del “mercadillu” de Ribes. Quin dia és? A quina hora? Dic que m’agrada més perquè dóna molt més joc. En un mercat sempre hi ha molt moviment i molts termes d’acció. Hauries de pensar quin dia i quina hora seria la ideal i quin moment de l’acció vols filmar: quan la gent està comprant, quan munten les paradetes, quan recullen les parades, etc. I després has de veure com filmar: on posaràs la càmera? Què veiem en primer terme? Què veiem de fons? La composició serà frontal o jugaràs amb la profunditat de camp?

  Júlia, veig que tens unes quantes idees! Això és molt bo! La idea de l’arribada i la sortida de l’autobús a la gasolinera pot donar lloc a un minut molt ric: tindrem un nucli d’acció claríssim i a més tota l’acció que passa a la gasolinera (arribada d’un cotxe, el treball de la gent de la gasolinera, etc). Ara bé, l’has d’estudiar molt bé perquè quadri. Hauràs d’anar allà, demanar permís i cronometrar quan tarden les accions, preguntar a la benzinera a quina hora i dia hi ha més moviment, etc. I després pensar des de quin lloc pots filmar millor les transformacions. La segona idea no la veig tan clara, ja que normalment o és una acció molt ràpida o pot resultar una mica aburrida, a no ser que estigui en un lloc que t’aporti molt moviment. I per últim la botiga de chuches tampoc em sembla tant potent com la primera però depenent de com sigui l’espai i de com ho filmis pot funcionar. Hi hauria transformacions? Hi ha varis termes dins del pla?

  Ja m’explicareu! Ara toca treballar les idees!!
  Són molt maques!!!!

 2. Clara Diu:

  A mi també m’agrada més. El “mercadillu” és els divendres i comencen a muntarl-lo cap a les 9 del matí. Jo el que vull es gravar en el moment en que hi ha més gent comprant així que seria entre les 10 i les 12 del migdia. Vull filmar el moment en què hi ha més gent comprant i el que havia pensat es posar la càmer aen una corva que fa el passeig on es posen les paradetes per gravar en primer pla una paradeta i de fons, tota la fila de parades fent un punt de fuga, per tant jugaré amb la profunditat de camp.

  A veure com queda!

 3. cinecurs Diu:

  Meritxell (Intervenant)

  Hola Clara!

  M’agrada molt com planteges el teu minut! Pot quedar molt maco!! Veig que tens molt clar on colocar la càmera! Realment es pot generar una composició amb molts nivells de lectura!
  Has fet alguna fotografia? Has anat a veure-ho a aquella hora?
  Estaria molt bé que ho fessis: d’una banda, fent una fotografia veuràs clarament com quedarà el pla que tens al cap. A vegades, un cop enquadrat, s’han de fer eleccions.
  I d’altra banda, si hi vas a l’hora que tens pensat filmar, pots planificar millor el minut ja que t’asseguraràs saber què passa quan hi ha molta gent (tapen el fons, no el tapen, a vegades si i a vegades no, etc.)
  Per últim, també has de pensar quan vols començar i acabar el pla. En què et centraràs? El nucli d’acció vindrà determinat per la paradeta que tenim en primer pla? En què et basaràs? En la compra d’algú? En alguna acció dels botiguers? Ja ho tens pensat?

  Ens veiem dimecres i en parlem! (Si no tens feta la foto, fes-ne una encara que no hi hagi les parades, més que res perquè dimecres puguem comentar-la tot imaginant-nos com quedaria)

  Segur que quedarà molt bé! No en tinc cap dubte!
  D’altra banda,

Deixa una resposta