Històries dels Lumière

29/10/2008

Avui els alumnes de Can Puig han explicat qui eren els Germans Lumière i què era el cinematògraf. Després hem vist algunes vistes Lumière: 

L’arribada del tren a l’estació

La Sortida de la fàbrica (les tres versions filmades)

L’enganxall del camió

Les dones netejant la roba 

Després hem sortit per grups a filmar un “simulacre” de Minut Lumière. Mentre un grup filmava els altres hem escrit un text sobre personatges que hem vist a les vistes Lumière.

Les dones que renten Una de les dones que està rentant la roba al riu es queixa perquè li fa mal l’esquena, “ui cada dia fer la mateixa postura em trenca l’esquena”, “va que queda poc per acabar”… “Estic destrossada!!! Ja no puc més!!! Que algú em substitueixi!!! Això es un pal demà no vindré a rentar ni una sola cosa. Estic cansada. No m’agrada aquesta feina!!!!”

El tren El porta-maletes baixa les maletes dels viatgers,  porta dos dies fent aquesta feina i troba a faltar el seu país on hi són la seva dona i els seus tres fills. Ha hagut de marxar d’allà per poder guanyar més diners per mantenir la seva família. Ja no ho suporta i ja té suficients diners, decideix  pujar il·legalment al tren. Després de cinc dies arriba a Rússia  on hi té tota la família. Com és ric es fa construir un cinema a casa.

 ELS MINUTS LUMIERE vistos per Miguel, Pau, Glòria i Júlia: La sortida de la fàbrica ens ensenya una fàbrica de treball de pedres (escultures). L’arribada del tren, ens ensenya el moment en que descarreguen les pedres del tren. L’enganxall d’un camió ens ensenya el carro carregant les pedres i portant-les a la fàbrica. Dones netejant la roba ens ensenya com el carro amb les pedres passa per allà de camí cap a la fàbrica que està al costat del riu.

Una resposta a “Històries dels Lumière”

  1. Glòria Puertas Diu:

    Ha quedat moooollllttttt bbbbbéééééééééé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deixa una resposta