XAVIER: preparació i filmació del minut

La veritat és que em va costar força decidir quin era el minut més adient pel tipus de rodatge que buscava. Finalment vaig decidir gravar una petita part de l’ entrenament de bàsquet del poble. Vaig estar força de pega, ja que els dies anteriors al rodatge estava malalt, i no em va ser possible parlar amb l’ entrenador de l`equip per tal d’ acordar els exercicis que farien els jugadors. Finalment, minuts abans que comencés el rodatge, vaig poder parlar-hi i va ser molt fàcil posar-nos d’ acord, encara que vam haver d’ improvisar una mica. He de reconèixer que el fet que jugui a bàsquet ha influït de manera considerable en la meva decisió, encara que el factor més decisiu ha estat la meva pròpia confiança en què el minut podia quedar bé.

La veritat és que la filmació del minut va sortir més o menys segons el que havia previst, encara que minuts abans del començament de la filmació el nerviosisme es notava. Tenia dubtes en l’ elecció del pla, sobretot quin era el pla més adequat, però finalment em vaig decidir. Ha sortit com volia, força vistós, ja que des de la posició alta des d’on vam col·locar la càmera tenia un camp de visió molt més ampli.

phto0019_450x600phto0027_800x600

No va haver-hi res que em sorprengués, tot va ser més normal del que m’ esperava. L’ú nica anècdota remarcable va ser que a l’ hora de començar el rodatge, un dels jugadors es va confondre i no va fer el que tocava, però l ‘entrenador ho va corregir molt ràpidament sense problemes. Com ja he dit abans, el que em va resultar més difícil va ser l ‘elecció del pla, ja que hi havia una cortina molt gran de color groc que no sabia com afectaria la llum dins del pla. Finalment vaig optar per triar el pla en què la cortina no hi apareixia. També em va resultar difícil decidir on col·locava el micro, ja que des de dalt tenia por que el so no fos bo. Després de realitzar diverses proves vaig veure que el so des de dalt era bo i vaig fer-lo entrar des d’aquella posició.
He après a muntar un trípode, triar el pla més correcte pel que fa a la lluminositat, saber buscar quin pla pot resultar atractiu per qui el vegi, etc…

2 Respostes a “XAVIER: preparació i filmació del minut”

  1. Núria (Cinema en curs) Diu:

    El text explica molt bé el treball previ al rodatge i la importància de la tria de la posició de la càmera, l’enquadrament i el so. Va estar bé fer moltes proves perquè finalment, vas trobar una posició interessant, on podies enquadrar totes les línies del terra que volies, i incloure els cartells vermells i grocs, en rima amb les línies i amb els jugadors. Per altra banda, també és molt bonic com s’obre el Minut Lumière: amb un compte enrere, determinant l’inici del pla i l’inici de la nova acció. La coordinació amb l’entrenador va ser molt bona per tenir en un minut tres accions, tal i com ho havies previst!

  2. Marta i Lídia de l'Institut Castell d'Estela Diu:

    Està molt ben explica’t tot el procediment que heu fet.

Deixa una resposta