“Llum verda!” per Alba, Karla i Lorena

Fitxa Minuts Lumière

1. Descriu allò que et proposes amb aquest Minut: per què en aquest lloc? amb quina intenció d’enquadrament? quin resultat plàstic? quines dinàmiques de moviment desitges que es produeixin? etc.

Primer de tot, el nostre Minut Lumière tindrà lloc en el moment en que es possen en moviment una sèrie de cotxes aturats davant d’un semàfor d’una carretera de Bellvitge.

Hem decidit agafar aquest lloc perquè és una carretera bastant transitada.

Hem agafat un enquadrament on es veuen els cotxes al costat de la càmera, amb el semàfor davant posant-se en verd. I de fons, la carretera amb arbres pels dos costats, així conseguim un fons colorit.

Volem que es vegi la rapidessa dels cotxes alhora d’arrancar, quan es posa el semàfor en verd dirigint-se carretera endavant.

Volem un contrast de colors: el color dels cotxes destacat pel gris asfalt i pel fons verd.

2. Creus que és de l’estil dels minuts Lumière analitzats a classe? Va més enllà? És una còpia? Aporta res nou? Compara-ho.

Creiem que potser se’n dona un aire, però que no és igual que els minuts d’ells, principalment perquè abans no hi havia els cotxes que hi ha actualment, ni semàfors.

3. Si li haguessis de posar un títol al teu Minut, quin seria?

Ja hem decidit agafar el títol: Llum Verda!, perquè és el color del semàfor que indica que els cotxes es poden possar en moviment. A més, hem posat exclamació perquè els conductors s’alegren quan es possa verd.

4.- En quin lloc filmareu. (Sortida del metro, arribada del tren…)

Al costat d’una carretera que hi ha davant d’un mercat.

5. Quin horari seria el més adient ? Per la llum, quantitat de gent, sortida d’escoles, horari de trens i metros …..etc. ( De 13h. a 17h .)

El nostre horari més adient és de 16:00-17:30, perquè es quan hi ha més activitat d’automòbils, ja que es quan els treballadors tornen a casa.

6. Foto del lloc.

semafor.jpg

2 Respostes a ““Llum verda!” per Alba, Karla i Lorena”

  1. miquel àngel Diu:

    Una vegada més, com en alguns altres Minuts, crec que teniu clara l’arrencada del pla, però no tant la conclusió. Bé és cert que, en el cas dels exemples que veiérem a classe, també moltes vistes Lumière tenien un clar inici i més poques uns sensació de clar final. Aconseguir la idea de final comporta preveure’l, anar al lloc i cronometrar el semàfor, tractar de saber què passa al final del Minut, etc.

    Proposta: Cronometreu el semàfor i platengeu-vos com a alternativa la possibilitat d’iniciar el Minut amb els cotxes en moviment i que el final coincideix just quan el semàfor torna a estar verd. Tindrieu un inici menys estructurat i un final sòlid. Clar que també és molt més arriscat de filmar. Poria ser que aquest dia els semàfors haguessin canviat de temps per qualsevol raó. Mai se sap. Contesteu-me a la proposta.

    L’enquadrament que suggeriu no sembla malament. No obstant, m’heu enviat una foto vertical, cosa que és molt enganyosa, perquè el món de la imatge en moviment és obligadament apasisat. El mateix enquadrament, però apaisat, encara restarà menys importància al semàfor en relació a la resta. Jo, de vosaltres, tornaria a revisar el lloc des d’on filmar!

  2. Karla Mantuano Ordóñez Diu:

    Nosaltres hem canviat la foto i hem posat una en horitzontal, perque així es veu més bé el enquadrament.

Deixa una resposta