Per què l’aigua del safareig del Jardí és verda?

El passat dimecres vam aprendre a fer servir el microscopi. Un cop apreses les seves parts i com funciona, vam mirar una mostra de l’aigua del jardí. L’aigua està verdosa, i amb el microscopi vam veure que era perquè hi a algues unicel·lulars dels gèneres StaurastrumScenedesmus, sobretot.

Aquestes algues com que viuen en aigües quietes, tenen estructures llargues per oferir resistència a l’aigua i no caure al fons. A més estan compostes de dos cèl·lules (Staurastrum) i de quatre en quatre (Scenedesmus).

 

Algues del gènere Staurastrum.
Alga del gènere Scenedesmus

La mostra a 40 augments té el següent aspecte

Si mirem a 100 augments podem veure un rotífer ciliat depredant a un protozou ciliat.

Si mirem a 800 augments, podem veure un ciliat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *