Observació de ciliats, el Parameci

Aquesta setmana hem observat un protozou típic, el Paramecium caudatum. Aquest organisme és mou per un sistema força comú en es organismes unicel·lulars, els cilis. Els cilis són com uns pèls que cobreixen la superfície del protozou, i en moure’s, generen uns corrents que fan que l’organisme es desplaci.  Mireu els vídeos en els de més augments es veu clarament els cilis en moviment.

També a la mostra ens ha sortit uns cucs pseudocelomats, els rotífers Philodina gregaria. Aquests són organismes pluricel·lulars, no unicel·lulars com sí són els paramecis. Aquests tenen una corona de cilis que els serveix per filtrar el plàncton i alimentar-se.

Un cuc al·lucinant: La planària!

La setmana passada vam conèixer un cuc molt curiós, la planària. Concretament vam observar una planària del gènere Dugesia. Aquests animals són coneguts per las seva capacitat de regenerar-se, és a dir que si la tallem en dos, cada tros genera un individus nou. S’ha constatat que fins a vint trossos es pot tallar i tots es regeneren. Aquests animals formen part dels platihelmints o més coneguts com a cucs plans.