Vídeos il·lusions òptiques

És a dir, que cada il·lusió òptica és un error. Un error que vam crear nosaltres mateixos en el nostre cervell perquè hem o volem interpretar així la realitat. Ocorren durant la connexió de l’hemisferi dret i l’esquerre, gràcies a això tenim la capacitat de percepció.

Diuen que arribar a comprendre les il·lusions òptiques ajuda a entendre les limitacions que tenim a la vista humana i la distorsió que exercim, així que us proposo una sèrie de vídeos amb els quals posar en pràctica la teoria:

Kokichi Sugihara. Com ho aconsegueix? Perspectiva. L’autor aconsegueix orientar cada un dels espais de manera que els percebem a l’inrevés, així quan realment tenen un moviment de descens, el nostre cervell ho interpreta en ascens.

Imatge de previsualització de YouTube

Les noies fan la mateixa mida!!! La nostra vista i el nostre cervell ens juguen una mala passada. Aquí hi ha truc i és que la casa on es roda no és una casa “normal”. A part d’utilitzar en cada presa una perspectiva que arriba a deformar la estances i els mobles, la casa no tenen formes rectes comuns. Lleugeres pendents i uns extrems més grans que altres aconsegueixen que el nostre cervell percebi tot de manera completament diferent.

Imatge de previsualització de YouTube

Per molt que ho intentem, seguirem veient els dos quadres que mou de diferent color, quan en realitat són exactament iguals. La raó és sempre la mateixa, el nostre cervell modifica el sistema visual i el s’ajusta amb lleugeres variacions per diferenciar la forma i els límits dels objectes deixant de banda la percepció dels colors.

Imatge de previsualització de YouTube

 

 

Il·lusions òptiques

Nois i noies de sisè, divendres passat a la sessió d’interactius vam veure algunes il·lusions òptiques. Us deixo alguns enllaços i vídeos interessants perquè feu un repàs.

GALERIA D’IMATGES D’IL·LUSIONS ÒPTIQUES

IL·LUSIONS ÒPTIQUES

AMO LAS MATES.ES: IL·LUSIONS ÒPTIQUES

Les il·lusions òptiques són famoses des de l’antiguitat. En sentit general es tracta de percebre o interpretar en el nostre cervell les imatges de forma errònia o sigui que difereixen de la realitat. És a dir la informació visual que prenen els ulls, en ser processada no s’ajusta amb l’objecte real.Poden ser fotografies, pintures, dibuixos o diagrames, creats de manera que ens enganyen o ens fan veure coses equivocades. Per descomptat tots no les apreciem i interpretem de la mateixa manera, depèn de la nostra agudesa visual, si patim de daltonisme, astigmatisme, etc.
Les il·lusions òptiques es divideixen en tres tipus: literals, fisiològiques i cognitives.
✓ Literals. Creiem veure imatges que són diferents a la realitat, per exemple el miratge, els hologrames, etc.
✓ Fisiològiques. S’altera la percepció a causa de l’excessiva informació visual, com repetició de figures, matrius o l’excessiu brillantor, contrast, etc. Ocorren per errors de la connexió entre els dos hemisferis del cervell.
✓ Cognitives. Depèn de factors subjectius, veiem figures que no existeixen, però assumim inconscientment que estan presents.
Les il·lusions òptiques ens captiven, interessen i sorprenen a tots.
Compartim una selecció de les que més ens han impressionat i que esperem puguin ser d’interès dels nostres lectors, per passar una estona amena llegint i observant aquesta pàgina.
Algunes imatges permeten exercitar per comprovar l’agudesa de la nostra visió, així com la nostra imaginació i fantasia.
Diverses de les imatges són modernes i recents, altres tenen segles d’antiguitat.