Els ben servits

A una població, de cada 100 persones, 85 estan casades, 70 tenen telèfon, 75 tenen cotxe i 80 són propietaris d’una casa.

Quin és, sobre 100, el nombre mínim de persones que tenen les quatre coses alhora?

Els militars no es posen d’acord

Una torre quadrada està defensada per 16 soldats. El comandant els va distribuir de manera que es veiessin 5 a cada costat.

Al coronel no li va agradar i els va distribuir de manera que es veiessin 6 a cada costat.

Després va venir el general i va decidir que se’n veiessin 7.

Com s’ho va fer cadascú?

 

Un recorregut molt especial

Dues amigues, la Sara i la Nadia, volen comparar les seves velocitats en bicicleta, però només en disposen d’una. Per poder cronometrar-se decideixen que la conductora portarà de paquet a l’altra que, mentrestant, controlarà el temps invertit. La Sara pedaleja del quilòmetre 1 al 12 i la Nadia del 12 al 24.

Les dues amigues pesen el mateix, estan en la mateixa forma física, no cauen pel trajecte… i fan un recorregut totalment pla.

La Sara guanya la cursa.

Per què?

 

Enigma: mitjons de colors

Hi ha deu mitjons blaus i deu mitjons vermells barrejats al calaix de l’armari. Els vint mitjons són exactament iguals, menys el color. L’habitació està totalment a les fosques i tu vols dos mitjons del mateix color. Quin és el menor nombre de mitjons que has de treure del calaix per saber segur que tens un parell del mateix color?

BlauHandball03 VermellHandball02