Teníem un encàrrec!!!

Als alumnes de Cicle Mitjà se’ns va fer l’encàrrec de decorar l’entrada de l’escola pel Carnaval.

Quina responsabilitat!

Havia de ser una decoració bonica, diferent, original, sostenible… i després de pensar i molt pensar… vam decidir fer un HORT VERTICAL amb materials reciclables.

La idea era novedosa perquè mai abans havíem fet un hort dins de l’edifici de l’escola i també era sostenible, ja que faríem servir ampolles de plàstic que ja s’havien fet servir.

Vam decidir de plantar-hi plantes aromàtiques i hortalisses. També vam pensar que quan arribés la Vella Quaresma i el Carnestoltes ja hagués gaudit de l’hort, el traslladaríem al pati, a les baranes de P4 i del menjador (allí segur que les plantes estarien més còmodes aprofitant la llum del sol, la pluja i la rosada de la nit).

Mireu… mireu…

dav

SORTIDA FINAL DE CURS DE CICLE MITJÀ

Montblanc Medieval

Els alumnes de 3r i 4t hem anat d’excursió de final de curs a Montblanc. Primer, hem fet un itinerari per conèixer el patrimoni medieval de Montblanc on els nens i nenes han pogut viatjar en el temps i han descobert els principals conceptes de l’Edat Mitjana, submergint-se en els carrers, places i esglésies de l’època. Després van participar en un taller on  es van poder introduir al món medieval d’una manera lúdica. Es van dividir els nens i nenes en petits grups i de forma rotatòria han participat de les diferents propostes de racons amb jocs medievals. Ha sigut un dia d’allò més enriquidor i ens ho hem passat súper bé!

PROJECTE INTERDISCIPLINARI 4t – El fons marí

Aquest curs els nens i nenes de 4t hem treballat, investigat i après moltes coses interessants sobre el fons marí, el projecte interdisciplinari que entre tots i totes hem triat.

Hem fet un Racó del Projecte aportant cadascú objectes relacionats amb el tema a treballar. També hem decorat el passadís i les portes de les aules amb animals i vegetals marins.

Entre tots i totes hem decidit què és el què volem saber sobre el fons marí, cadascú ha dit la seva i ho hem escrit amb el padlet a la pissarra digital. A partir d’aquí dividim el projecte en cinc parts: Morfologia, animals, plantes, el fons marí del futur i llegendes. Ara és hora de posar-se mans a l’obra, ens hem trobat per grups, hem investigat i fet recerca d’informació , després hem realitzat un mural per fer l’exposició, una presentació en Power Point i fins i tot ens hem gravat!

Hem tingut la sort de rebre la visita d’un expert! Ha vingut en Carlos Pérez, pare del Nil de 4t B que és pescador i submarinista. Hem après un munt de coses i curiositats sobre el fons marí que ens és més proper, el de la costa de Mont-roig.

A partir d’ara, comencen les exposicions, on per grups els alumnes hem exposat i explicat a la resta de companys i companyes dos punts del projecte.

Com a cloenda del Projecte i de tot el treball realitzat, hem fet una sortida a la Pixerota, on vam fer jocs de platja i vam aprendre moltes coses sobre les posidònies.

Senderisme per l’Areny

Dins el Programa Apadrinem el Nostre Patrimoni els alumnes de Cicle Mitjà hem fet una sortida a l’Areny per a conèixer la nostra estimada ermita des d’una altra vessant.

La sortida era de tot el dia, una sortida de muntanya: unes bones bambes, cantimplora, gorra, esmorzar, dinar… i moltes ganes de caminar i de gaudir de l’extraordinari paisatge que tenim a Mont-roig.

El dia ens va acompanyar i vam poder disfrutar del sol i de les bones vistes que s’ofereixen des de dalt de l’Areny.

Ens van acompanyar la senyoreta Rosa Salvat i l’Anton Bernal, grans caminadors i coneixedors de les muntanyes i de l’entorn.

A continuació us ensenyem unes quantes imatges que corroboren el magnífic paisatge que forma part del nostre entorn més proper. Un entorn que ens hem de fer nostre, que hem de descobrir i estimar.

A MEDI… EXPERIMENTEM!!

A la unitat 9 de medi hem treballat els elements naturals de la Terra (l’aire, el foc, la terra i l’aigua). Hem après moltes coses interessants i curioses! Però sobretot ens hem adonat que l’aigua és un bé escàs , l’hem d’estalviar i fer-ne un bon ús.

Una de les activitats del dossier era fer una depuradora casolana per veure com funciona la reutilització de l’aigua. Ens ho hem passat molt bé!

Port de Tarragona

Divendres 5 d’abril els nens i nenes de 3r i 4t hem anat d’excursió al Port de Tarragona.

L’excursió consistia en una visita als “Tinglados” on hi ha una exposició i uns tallers matemàtics i també una visita al Museu del Port i… un viatge amb barca per dins del port!!!!!!

Els alumnes de 3r i 4t som molts i ens hem hagut de repartir en grups i hem anat alternant les visites: uns visitaven primer el Museu, els altres feien els Tallers Matemàtics… per a poder-nos reunir tots junts per a dinar amb la feina feta!!

Aquí uns presentem un recull fotogràfic de totes les activitats que hem fet!

Malgrat la mala previsió del temps, hem pogut gaudir del solet i hem tingut un dia espectacular!!!! Amb ganes de tornar-hi un altre dia!!!

Padrins de lectura

Com cada any a la nostra escola, farem l’activitat de Padrins de Lectura. Una activitat que agrada molt a grans i petits. Sempre la fem per la diada de Sant Jordi però aquest any com és festa, la farem el matí del dijous 11 d’abril.

El primer que hem de fer és anar a conèixer el nostre fillol i signar un contracte on hi diu tot el que ha de fer cadascú (el padrí i el fillol). Així que anem a la classe de P4-A, els Tamborins; que és on estan els nostres fillols, els de 4t B.

Un cop hem signat i xerrat una miqueta anem a la biblioteca de l’escola per triar el llibre que el nostre fillol vol que li llegim. N’hi ha molts! Així que fem una parell de tombs fins que ens el diu. Llavors ens asseiem i el mirem una mica abans de tornar a la nostra classe.

A partir d’avui ja és feina nostra preparar-nos la lectura per fer gaudir el nostre fillol amb el llibre que ha triat.