Música Pop

Història de la música Pop

La música pop és un dels gèneres musical majorment estès entre les joventuts que agraden de la música a tot el món. Aquesta breu història de la música pop que anem a presentar a continuació busca sintetitzar els elements mes significatius que han donat lloc a aquest fenomen musical.

Per remuntar-nos als orígens de la música pop hem de anar a l’inici mateix de la música de rock l’any 1955. Aquest breu corrent de rock and roll inicial duraria aproximadament fins a l’any 1958 quan els màxims estrelles d’aquest gènere estaven distanciades per diversos motius de la música. Recordem que Elvis Presley es marxa aquest any al servei militar, Buddy Holly va morir en un accident d’aviació i Jerry Lee Lewis ingressa en l’escàndol de les seves noces amb una nena de tretze anys.

La música de rock va ser d’alguna manera el germen fundacional del que després seria la mateixa música pop. L’aparició l’any 1962 del grup britànic Els Beatles marca una altra volta de rosca evolutiva per al rock pop. Els Beatles generen l’aparició d’una buna quantitat de grups inspirats en ells que van generar una considerable moguda pop, tant a Gran Bretanya com als Estats Units d’Amèrica.

A la fi de l’any 1974, sembla la música disco especialment representada per Gloria Gaynor i Donna Summer. Aquest so “disco”, com l’hi crida actualment, va aconseguir realitzar un avanç encara mes significatiu i d’especialització al gènere musical que ens ocupa.

De la música disco es desprenen una varietat de gèneres musicals entre els quals trobem el reggae, el punk, la “nova ona” i la música “tecno”.

Aquí deixo una pàgina web amb els artistes més conegust del pop

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *