I desprès de la visita dels mossos d’esquadra…La tradició més dolça!
No podem deslligar la tradició dels panellets amb la festa que ens agrada tant de la Castanyada.
El millor doncs, és celebrar aquesta festa amb la família i els amics, i treure les castanyes, els moniatos i una plata ben grossa plena de panellets que haurem fet nosaltres mateixos.
A part de mantenir viva una tradició antiga i molt dolça, els nens s’ho passaran d’allò més bé fent de pastissers. La feina que segurament se’n sortiran millor serà la de fer les boletes.
Però vigileu, que entre bola i bola segur que es mengen algun pinyonet!
Els panellets són les postres típiques de la diada de Tots Sants a Catalunya, juntament amb les castanyes i els moniatos. Els panellets són uns pastissos petits, i de diverses formes, generalment esfèriques, fets a base de massapà i alguns altres ingredients que els donen els sabors i els aromes característics. La base més peculiar dels panellets és una barreja de rovell d’ou, sucre, admetlles mòltes, i moniatos o patates bullits. Tots els tipus es couen al forn.
Els més populars són els clàssics panellets de pinyons que estan fets de la base de panellet arrebossada de pinyons i envernissats abans d’anar al forn de clara d’ou. L’origen dels panellets es situa al segle XVIII, quan tenien un caràcter sacramental.
Deixa un comentari