No podem deslligar la tradició dels panellets amb la festa que ens agrada tant de la Castanyada.

El millor doncs, és celebrar aquesta festa amb la família i els amics, i treure les castanyes, els moniatos i una plata ben grossa plena de panellets que haurem fet nosaltres mateixos.

A part de mantenir viva una tradició antiga i molt dolça, els nens s’ho passaran d’allò més bé fent de pastissers. La feina que segurament se’n sortiran millor serà la de fer les boletes.

Però vigileu, que entre bola i bola segur que es mengen algun pinyonet!

Els panellets són les postres típiques de la diada de Tots Sants a Catalunya, juntament amb les castanyes i els moniatos. Els panellets són uns pastissos petits, i de diverses formes, generalment esfèriques, fets a base de massapà i alguns altres ingredients que els donen els sabors i els aromes característics. La base més peculiar dels panellets és una barreja de rovell d’ou, sucre, admetlles mòltes, i moniatos o patates bullits. Tots els tipus es couen al forn.

Els més populars són els clàssics panellets de pinyons que estan fets de la base de panellet arrebossada de pinyons i envernissats abans d’anar al forn de clara d’ou. L’origen dels panellets es situa al segle XVIII, quan tenien un caràcter sacramental.