Visita de la Lola Casas a 4t

El porxo de l’escola, un cop més, va ser escenari d’una trobada literària. Ahir, gràcies al programa “Autors a les aules” els infants de 4t van rebre la visita de la narradora i poeta mataronina Lola Casas, qui va captivar a petits i grans amb el seu tracte proper i el seu sentit de l’humor.

Van establir un diàleg centrat en els poemes i endevinalles dels seus llibres i amb la seva relació amb en Roald Dahl. També van conversar sobre com apareix la inspiració per escriure, els processos de creació conjunta amb músics i il·lustradors, els projectes que actualment té entre mans l’escriptora o la seva afició per la música i el cinema.

Finalment, la Lola els va explicar anècdotes sobre la seva feina de mestra i d’escriptora i els va permetre formular alguna pregunta de caràcter més personal.

Per cloure la trobada els nens i nenes van regalar a la Lola un recull d’endevinalles elaborat per ells durant aquests últims mesos.

Lola, moltes gràcies per l’estona compartida!

12a Fira d’Intercanvi de Llibres

Avui ha estat un dia molt especial a l’escola. Després de dos anys en repòs a causa de la pandèmia, hem pogut tornar a celebrar la Fira d’Intercanvi de Llibres, la 12a! El final de les mascaretes ens ha permès veure grans somriures i cares d’expectació i sorpresa provocades per la lectura compartida de llibres. Bona Diada de Sant Jordi!

Programa d’actes de Sant Jordi 2022

Arriba Sant Jordi i per fi el podem tornar a celebrar amb tota la comunitat educativa! Tant la ciutat com l’escola organitzen diversos actes per viure amb intensitat aquesta Diada!  Mireu-vos el programa i gaudiu de les activitats proposades! Visca Sant Jordi!!

Dia internacional del llibre infantil

Com cada any, el dia 2 d’abril, aniversari del naixement de Hans Christian Andersen, se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil per inspirar l’amor per la lectura i cridar l’atenció sobre els llibres per a infants.

Enguany el país encarregat d’elaborar el cartell i el missatge adreçat a tots els infants del món és el Canadà, i els autors són la il•lustradora  Julie Flett i l’escriptor Richard Van Camp.

El text, traduït al català per Joan Pau Hernández, diu així:

“Llegir és llibertat. Llegir és inspiració.

Llegir et fa veure el món d’una manera diferent i et porta a mons que no voldries mai deixar.

Llegir deixa el teu esperit somniar.

Crec que els llibres són amics per a tota la vida.

El teu univers interior creix només quan llegeixes.

Les històries són ales que t’ajuden a volar cada dia; per tant busca llibres que parlin a la teva ànima, al teu cor i a les teves idees.

Les històries són un remei. Guareixen. Reconforten. Inspiren. Ensenyen.

Donem les gràcies als narradors, als lectors i a aquells que escolten. Donem les gràcies als llibres. Són una via cap a un món millor.

Mashi cho. Moltes gràcies“.

La Carla Aledo a l’escola!

Fa unes setmanes a la biblioteca escolar va arribar l’Univers invers de la il•lustradora  Carla Aledo.  Als infants de 1r els va sorprendre tant el conte que van escriure una carta a l’autora convidant-la a venir a l’escola i demanant-li que els expliqués el secret dels pop-up’s.

La Carla va acceptar la invitació. Aquest matí els ha visitat a la biblioteca, ha conversat amb ells i ha captivat els infants parlant dels contraris que recull el seu conte. Per acabar, d’una capseta petitona de llautó ha fet aparèixer formigues i formiguetes que han estat les protagonistes d’un taller de postals on els ha ensenyat a fer pop-up’s!

Observant l’expressió de la cara de petits i grans certifiquem que tots plegats han gaudit de la trobada!

Podeu veure les fotografies de l’activitat d’aquest matí clicant al següent enllaç: https://photos.app.goo.gl/vbosDt7KzobEQwzC9

La Carla escrivint una nota al Llibre de visites de la Biblioteca.

Dia Mundial de la Poesia

Cada 21 de març d’ençà l’any 1999, se celebra el Dia Mundial de la Poesia a tot el món.
Des de l’escola la poesia s’inicia de forma lúdica en els més petits amb els jocs de falda, cançons de bressol, rodolins, jocs de paraules,… Els hi permet familiaritzar-se amb la llengua i les emocions, fomentar la sensibilitat, la creativitat i el gust per la lectura.
La nostra petita biblioteca vol celebrar aquest dia compartint amb vosaltres la lectura d’alguns poemes que ens agraden. Feliç dia de la poesia!

 

Guia de lectura: Llegim poesia

Salvem els pols del desglaç!

Sovint sentim parlar del canvi climàtic, de l’escalfament del planeta, del desglaç dels casquets polars, d’alguns animals que estan en perill, però també de les nostres vides. I, per què?

Us deixem una guia adreçada als més petits perquè vagin coneixent tota aquesta part del món que sembla tan llunyà, els pols,  però que ens toca de ben a prop.

Com diu la Greta Thunberg: “Ningú és massa petit per canviar les coses”.

Guia de lectura: “La vida als pols”

Per Nadal, un llibre és un bon regal!

Ja teniu lectura per aquestes festes nadalenques? Voleu regalar un llibre i no sabeu quin escollir? Per Nadal, un llibre és el millor regal,  pretén ser una petita guia per orientar-vos i ajudar-vos a escollir un bon llibre per llegir o per regalar durant aquestes festes. Són llibres nous a la nostra biblioteca, que ens agraden i els volem compartir amb tots vosaltres.

Bon Nadal a tothom i molt bona lectura!

Calendari d’advent 2021

Comença el desembre i amb ell arrenca el Calendari d’Advent!

Un any més el podreu seguir tant des del bloc com des de la Biblioteca.

Cada dia, fins el 25 de desembre, obrirem una finestra del Calendari i descobrirem endevinalles, contes misteriosos, poemes, cançons, contes o vídeos de dibuixos animats.

Vols jugar?

A les aules de primària i a la Biblioteca trobareu les graelles per anar anotant la solució.

Al gener es publicaran les solucions!

(Si teniu problemes per visualitzar el Calendari, proveu d’accedir-hi a través del següent enllaç: https://calendar.myadvent.net/?id=5f78cf87f7cc2e12540f3381830681d6 )