Un Sant Jordi màgic

Amb motiu de l’efemèride dels 25 anys de la publicació del primer llibre de la saga de Harry Potter, “Harry Potter i la pedra filosofal” de J. K. Rowling, hem volgut homenatjar la diada de Sant Jordi d’enguany sota el lema:  

“Harry Potter: 25 anys de màgia”

Aquest llibre ha estat realitzat pels mags i magues de l’escola de Màgia i Encanteris de Germanes Bertomeu. És un recull de pocions, d’encanteris, de trucs de màgia, d’il·lusions òptiques, de secrets de mags i magues…

Mags i magues I3, I4 i I5

Mags i magues de 1r, 2n, 3r, 4t i 5è

En paraules d’en Roald Dahl: “Qui no creu en la màgia, mai no la trobarà”

Ens visita en Ricard Ruiz Garzón

Avui la nostra petita biblioteca ha rebut la visita d’en Ricard Ruiz Garzón, dins del programa “Autors a les aules”. L’alumnat de 6è, ha gaudit d’aquesta experiència després d’haver llegit el seu llibre “La Immortal”. Als adults ens ha captivat, però us volem compartir les impressions dels alumnes i que hem fet arribar a l’autor:

– Ens ha agradat molt la teva visita.
– Creiem que ets un gran escriptor!
– La teva xerrada ha estat emotiva perquè ens has explicat moltes vivències teves.
– Hem estat molt còmodes per la teva simpatia.
– Ens han agradat molt les teves respostes a les preguntes.
– Gràcies per regalar-nos un llibre signat per a la nostra biblioteca.
– Ens has fet somriure.
– Gràcies pel consell de què hem de creure en nosaltres mateixos i no rendir-nos per poder perseguir els nostres somnis.

Moltes gràcies,@RicardRuizGarzón perquè avui tu si que has fet màgia!

Aquí teniu les imatges de la visita

 Guia de lectura: La Immortal

ADJECTIUS CENSURABLES

De nou sorgeix la polèmica en adaptar als nous temps el llenguatge d’obres literàries des d’un punt de vista políticament correcte. Així termes com “gras” i “lleig” no apareixeran i d’altres canvis considerats de sensibles en les versions originals de les obres de Roald Dahl. Davant l’anunci que l’editorial farà noves versions de les obres de l’autor on s’eliminarà el llenguatge considerat ofensiu, escriptors i crítics (Lola Casas, Empar Moliner, Cavall Fort, Salman Rushdie…) ho han qualificat com a “censura”, com a cacera de bruixes, com un primer pas a la desaparició de moltes obres, com a barbaritat i delicte.

En paraules de Lola Casas. “El que explica la notícia deu ser, només, la punta de l’iceberg. Em pregunto: Què faran i desfaran amb “Contes perversos”, el primer capítol de Matilda, les descripcions dels Culdolla… i amb la tremenda iaia de “La meravellosa medecina d’en Jordi”?”

Des de la biblioteca, com a fans incondicionals de Roald Dalh, ens quedem amb la descripció que fan des de la revista Cavall Fort: “Dahl tracta els seus lectors, adults o infants, com a persones intel·ligents i plenament capacitades per gaudir de la ironia, la irreverència i la imaginació d’un autor políticament incorrecte però extraordinàriament crític amb la injustícia o l’abús de poder”

Nosaltres ho tenim clar, però deixem la polèmica oberta: l’Art, es toca?

Us pot interessar:

Articles de la Lola Casas sobre Roald Dahl

“L’abecedari de Roald Dahl” de la Teresa Duran

Notícia de 3/24 “Reescriuen Roald Dahl per eliminar termes com “lletja” o “gras”, actualització o censura”

Torna el personatge misteriós

Ep! Tornem a posar en marxa el joc de pistes “El personatge misteriós”! Durant tota la setmana heu pogut passar per la biblioteca on heu anat llegint les pistes que us permetran esbrinar quin és el personatge que hi ha amagat sota el paraigua.
Heu llegit totes les pistes? Ja sabeu quin és el personatge misteriós o encara teniu dubtes?
Avui penjarem la darrera pista. Recordeu deixar les vostres butlletes amb la solució a la bústia que trobareu a la Biblioteca.

Un llibre pel dia de les biblioteques

Per celebrar el Dia de les biblioteques, la comissió de biblioteca, ha repartit a l’alumnat de cicle mitjà i superior, un exemplar del llibre El riu. Les aventures de l’equip Molí de la Susana Monge i la Noemí Fernández Selva i amb il·lustracions de la Cristina Aguilera. Ha estat possible gràcies a la donació que juntament amb l‘Editorial Salvatella, han fet a l’escola. Es tracta d’un llibre basat en fets reals i narra les aventures d’un grup d’infants que decideixen explorar un riu. L’equip Molí es trobarà amb algunes sorpreses que els hi farà viure experiències inesperades.

Moltes gràcies per pensar en nosaltres.

Dia de les biblioteques

Des de l’any 1997 es commemora El Dia de les Biblioteques en record de la fatal destrucció de la Biblioteca Nacional de Sarajevo durant la guerra dels Balcans l’any 1992. Els més grans encara tenim gravada la imatge del famós violoncel·lista Vedran Smailovi tocant sobre les runes de l’edifici. L’objectiu d’aquesta celebració és impulsar les biblioteques, des de les més petites com la de la nostra escola, fins a la més gran i important del món, com a resguard de la cultura dels pobles i del coneixement de la humanitat.

La comissió de biblioteca de la nostra escola s’afegeix a aquesta jornada amb recomanacions que pugen al podi per ser novetats. Confiem que seran un èxit durant aquest curs. Els trobareu a la nostra biblioteca juntament amb altres títols ben interessants.

#diabibliopuntedu22

Mots pintats , Fer-se petons?Anna Kadabra. El club de la lluna plenaL’Olga i l’estranya criatura sense nom

Visita de la Lola Casas a 4t

El porxo de l’escola, un cop més, va ser escenari d’una trobada literària. Ahir, gràcies al programa “Autors a les aules” els infants de 4t van rebre la visita de la narradora i poeta mataronina Lola Casas, qui va captivar a petits i grans amb el seu tracte proper i el seu sentit de l’humor.

Van establir un diàleg centrat en els poemes i endevinalles dels seus llibres i amb la seva relació amb en Roald Dahl. També van conversar sobre com apareix la inspiració per escriure, els processos de creació conjunta amb músics i il·lustradors, els projectes que actualment té entre mans l’escriptora o la seva afició per la música i el cinema.

Finalment, la Lola els va explicar anècdotes sobre la seva feina de mestra i d’escriptora i els va permetre formular alguna pregunta de caràcter més personal.

Per cloure la trobada els nens i nenes van regalar a la Lola un recull d’endevinalles elaborat per ells durant aquests últims mesos.

Lola, moltes gràcies per l’estona compartida!