PROJECTE NIUS AM L’ENTORN D’APRENTATGE DE FLIX

Aquest curs 2015-16 l’iniciem amb el projecte compartit entre l’Entorn d’Aprenentatge Sebes i Meandre de Flix i l’Escola Enric Grau Fontseré de Flix sobre els ocells.

Dins del treball curricular dels alumnes de segon de Cicle Mitjà sobre la fauna que ens envolta, s’ha acordat treballar els moixons (com diem a Flix) aprofitant la plataforma de l’Institut Català d’Ornitologia: Projecte Nius.

El projecte s’inicià amb una sessió informativa sobre els ocells, les seves característiques i la seva importància en els boscos a càrrec de l’ornitòleg i habitual col·laborador de l’Entorn d’Aprenentatge Juan Bernal. A continuació mitjançant el treball en petit grup (de tres en tres) amb els tutors dels alumnes i de l’equip educatiu de l’EdA Flix s’han elaborat 12 caixes nius i s’han penjat als arbres que envolten el centre educatiu. Cada grup ha omplert una fitxa de seguiment on consta el número de niu, tipus, emplaçament on s’ha col·locat i altres característiques com l’alçada i l’orientació.

La segona part del projecte compartit consistirà en una sortida de camp a la Reserva Natural de Sebes de Flix (important estació d’anellament a Catalunya) per tal observar diferents tipus d’aus en el seu hàbitat: blauets, arpelles, bernats pescaires, cabussets, entre molts altres.

La tercera part serà al llarg de tot el curs amb l’observació de les diferents caixes niu per tal de detectar l’activitat dels ocells: construcció del niu, intents de cria, seguiment dels ous, volanders que s’anirà anotant a la fitxa de seguiment elaborada per cada grup a l’inici del projecte.

Esperem que aquest treball compartit entre l’EdA i l’Escola pugui aportar als alumnes les eines necessàries per esdevenir un bon observador a la natura i els engresqui en la participació d’aquest projecte científic de seguiment dels ocells.

DSC06613IMG_7389b

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *