Caseta del camí de Ca l’Andratx

 

Descripció de l’edificació. Caseta de planta rectangular sense fonamentació en bon estat de conservació. Les parets són de maó de tres quarts units a trencajunts de pla i arrebossat exterior sense pintar. L’obertura per la porta està desplaçada a l’esquerra de l’eix de simetria. A cada paret hi trobem unes petites obertures verticals de 5 x 20 cm que fan la funció d’espiell.

Les parets estan subjectes amb una corretja d’acer tot al voltant de la caseta per sota la teulada per tal de lligar-la i protergir-la d’esquerdes.

La coberta de dos aiguavessos està sustentada per set bigues de fusta carejades. La teulada és fabricada amb tres filades de teula plana i carener de teula àrab.

A l’interior, entrant a mà esquerra, hi queda l’eixidiu del que devia ser un petit safareix. A la paret del fons a l’esquerra s’hi veuen les marques d’una lleixa d’obra. A la mateixa paret, a la dreta, hi resten tres suports per una lleixa de fusta.  A mà dreta de l’entrada hi trobem dues anelles per fermar l’animal.

La caseta es tanca amb una porta catalana empostissada i folrada a l’exterior per una xapa de ferro. Té dos panys.

Descripció de l’entorn. La caseta es troba situada al punt més elevat del camí que va de Les Cabanyes a La Granada, anomenat ‘camí de Ca l’Andratx’. Gairebé a la confluència amb el camí de les Segarres.  Aquesta situació elevada fa que des d’aquest punt es gaudeixi de molt bones vistes. La façana està orientada al S-SE.
Al voltant de la caseta, a més de les plantes ruderals típiques ( lletereses, algunes gramínies, roselles i malves) també hi trobem uns matolls de ginesta.

Cami de Ca l’Andratx. Vista a la dreta des de la caseta. Al fons, les Cabanyes.

Camí de Ca l’Andratx. Vista a l’esquerra des de la caseta. Al fons, La Granada.

 

Planta i alçat de la caseta

Planta

Alçat

 

Fotos

Paret lateral dreta.

 

Façana posterior.

 

Façana posterior i esquerra. En Miquel i la Laura protegint-se del vent.

 

Porta

 

Lloc on possiblement hi havia un safareig.

 

Prestatgeria

 

SUports per a una lleixa de fusta.

 

Recorregut des de l’Escola de Les Cabanyes

Sortim de l’escola pel carrer Vint-i-sis. Creuem el carrer Trenta-dos i agafem el trencall a mà esquerra a tocar de Cal Caputxí. Seguim fins a trobar el Camí de la Torreta dels Bous. Girem a l’esquerra i agafem el segon trencall a l’esquerra. Al cap d’uns trescents metres trobarem a la dreta l’inici del Camí de Ca l’Andratx. Quan arribem al desviament per entrar a Ca l’Andratx seguirem recte en direcció a Cal Miret. Passem la masia i al cap d’uns centenars de metres trobarem la caseta.

El paisatge des de la caseta

Des de la caseta fruirem d’una panoràmica de 360 graus. A ponent podem veure tota la serralada prelitoral. Els Pujols de La Granada al N-E. Els contraforts del massís del Garraf a l’est. Olèrdola i Vilafranca al sud. 


Com arribar-hi des de Les Cabanyes


Terme municipal:
La Granada.

Aquest article ha estat publicat en Alt Penedès, General, La Granada. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *