QUAN TOT ES MOU

És innegable que estem vivint moments de canvi a les nostres escoles, claustres que volen innovar, metodologies que posen a l’alumnat al centre de l’aprenentatge, conferències, xerrades, xarxes, projectes… Fins i tot programes de TV.

És evident, necessitem una escola diferent que doni resposta a les necessitats actuals, i el més difícil, a les que preveiem futures. I aquest moment és apassionant.

Aquest últim mes he tingut la sort de poder participar a l’ STEAMCONF BARCELONA 2017, tercera conferència internacional sobre educació, posant èmfasi en les metodologies que promouen les seves sigles: Science, Technology, Engineering, Art i Mathematicso el que és el mateix: Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques. És a dir una conferència per parlar de metodologies on l’aprendre fent és indiscutible, on el replantejament d’horaris, assignatures i espais es fa del tot necessari, on la reflexió de quina escola volem és el primer pas que hem de fer.

Vaig poder conèixer de prop l’Arvind Gupta, bé, les seves propostes, i tornar a l’escola amb idees noves d’experimentació i creativitat. També vaig poder  veure la pel·lícula Beyond Measure que “fa un viatge a través d’un seguit d’escoles públiques, rurals i urbanes, que estan trencant amb un sistema obsolet i d’avaluacions estàndard.”….  Però sobretot vaig poder veure i escoltar companys i companyes de professió que estan il·lusionats amb el canvi que estem construint entre tots i totes.

I és que quan tot es mou hem de fer que tot es mogui més, perquè no sempre és fàcil, de vegades és la por la que paralitza i a  vegades el no saber definir cap a on es va, de vegades poden ser mestres que no volen canviar la seva manera de treballar o de vegades poden ser direccions “apoltronades”, però sigui com sigui el canvi està aquí, i hem de continuar endavant tot fent equip en el propi centre  i xarxa entre  diferents escoles. En definitiva, posar en pràctica l’aprenentatge entre iguals i fer el canvi possible, no quedar-nos en parcel·les i aconseguir que tot el sistema es transformi.

sss

Un comentari a “QUAN TOT ES MOU

  1. Moltes gràcies Anna per ser-hi!
    Sobretot pels que hi sou sempre, amb treball constant a les aules, col·lectius i institucions.
    Aquesta força col·lectiva, repartida, sistèmica és la que ens ajuda a superar les pors i les incerteses. I també ens dona força i legitima per exigir que la resta de societat -administracions incloses – es posi de veritat a crear les condicions perquè aquesta transformació sigui possible i arribi a tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *